Kış geldi, çatı sacları zamlandı

Özellikle kırsal kesimlerde evleri sıcak tutmak için bire bir olan çatı sacları zamlandı.

Tarih: 08.12.2023 13:11
Kış geldi, çatı sacları zamlandı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Türkiye’nin en soğuk şehirlerinin başında gelen Erzurum’da kış ayları bilindiği üzere çok soğuk geçmekte. Özellikle kırsal, ayazın çok olduğu örneğin Maksut Efendi gibi, yerlerde evlerin üstünde ki metal saclar, evlerin içini sıcak tutuyor ama vatandaşların cebini sıcak tutamıyor. 

Gürcükapı esnafı bu konuyu değerlendirdi. 

Sac fiyatlarının artmasında ki nedenin altında hammadde olduğunu ifade eden esnaf, “bu durum için yapacağımız hiçbir şey yok” şeklinde konuştu. 

Enver Sülyayla, “Çatı saçları, kış aylarında çatıların kar, yağmur ve soğuk hava koşullarına karşı korunmasında kritik bir rol oynuyor. Ancak, enerji fiyatlarındaki artış ve talebin yoğunlaşması, üreticilerin maliyetlerini artırmış durumda. Bu durum, çatı saçları üreticilerini fiyatlarını revize etmeye zorladı. Fiyatların dolarla da bir ilgisi var. Doların artması bizim için de sıkıntı oluşturuyor. Gördüğünüz üzere bizim de mal aldığımız yerler yüzünden fırsatçı damgasını biz yiyoruz. Ancak biz de vatandaşımız gibiyiz elimizden bir şey gelmiyor, bu durum karşısında yapabileceğimiz bir şey yok.”

Çatı saclarının güncel fiyatları ise şöyle;

  • 3 Metrelik çatı sac fiyatı: 405 TL
  • 4 Metre boyalı trapez sac fiyatı: 540 TL
  • 5 Metre boyalı trapez sac fiyatı: 675 TL 
  • 6 Metre boyalı trapez sac fiyatı: 810 TL 
  • 6 Metre çatı sacı fiyatı: 750 TL
  • 7 Metre trapez sac fiyatı: 875 TL