KIŞ MEVSİMİ GELDİ ÇORBA SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Kış mevsimin gelmesi havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar, Erzurum’da çorba satışı yapan restoranlara rağbet göstermeye başladı.

Tarih: 20.12.2023 17:20
KIŞ MEVSİMİ GELDİ ÇORBA SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Çorba satışlarında artış yaşandığını ifade eden Çorba İşletmecisi Ahmet Sefer, çorba fiyatlarının 50 TL’ ile 85 TL arasında satışa sunulduğunu söyledi. 

Sefer,” Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bizim çorba satışlarımızda artış yaşanmaya başladı. Özellikle  Ezogelin Çorbası  ilimizde daha çok tüketiliyor. Çorba fiyatlarının 50 TL’ ile 85 TL arasında satışa sunuyoruz. Aralık ayının başından bu yana çorba satışlarımız artış gösterdi. Müşterilerimiz sabah erken saatlerde mercimek çorbasını tercih ediyor. Akşam saatlerinde ise kelle paça çorbası ya da kemik suyuyla yapılan çorbaları tercih ediyor. Kış aylarında sebze, et ve tavuk suyuyla hazırlanmış çorbalar sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor. Sağlığımıza çok dikkat ettiğimiz bu dönemlerde hem bağışıklığımızı kuvvetlendirmek hem de olası soğuk algınlığını önlemek için çorbalar bu mevsimin baş tacı!”

Vatandaşlar; “Kış ayları başladı, bizlerde hastalıklardan korunmak için çorba içmeyi tercih ediyoruz. Hem hastalıklardan korunmak hem de soğuk havalarda içinizin ısınması için iyi oluyor.” diye konuştular.