KIŞ MEVSİMİ GELMEDEN ÖNCE KOMBİ BAKIMINI YAPTIRIN

Kombinizin düzgün çalışıp uzun ömürlü olması için periyodik bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Tarih: 18.08.2023 23:42 Güncelleme: 18.08.2023 23:43
KIŞ MEVSİMİ GELMEDEN ÖNCE KOMBİ BAKIMINI YAPTIRIN

www.erzurumgunebakıs.com/ İhsan Kumru 

Bakımı yapılmayan kombinin verimi düşer ve ömrü kısalır, sürekli arızalar vermeye başlar. Çalışması zorlaşan kombiler daha az ısı verir ve doğalgaz faturalarında yükselmelere sebep olur. Aynı zamanda sağlık sorunları başlar, kışın size ve ailenize soğuk algınlığı olarak geri döner.

Kombi bakımları zamanında yaptırılması gerektiğini ifade eden Kombi bakım ustası Mehmet Sezer, kombi bakımlarının Ağustos ve Eylül ayı itibariyle yaptırılması gerektiğini söyledi.

Sezer,”  Kombi bakımları zamanında yaptırıldığı vakit eski olan kombilerin verimi artar, yeni olan kombilerin ise ömürleri, verimi artar. Bakım yaptırılan kombilerde kışın fatura parasının yanında birde arıza parası ödemenize engel olacağını unutmayınız. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arıza vermeyeceği için size beklenmedik masraflar çıkarmaz.  Bakımı yapılmayan kombiler sadece yüksek enerji sarfiyatına neden olmakla kalmıyor, güvenlik riski de oluşturuyor. Kombinin periyodik bakımının yılda en az bir kez yetkili servis tarafından kış mevsimi öncesi veya sonunda olmak üzere yaptırılması gerekiyor. Senede bir kez yapılmasını tavsiye ettiğimiz periyodik bakım ile kombinin yoğun kullanım dönemi ortasında arızalanma ihtimali en aza indiriliyor. Bunun yanı sıra bakımı yapılmış bir cihaz, bakımı yapılmamış bir cihaza göre daha az yakıt tüketiyor. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. Kombi bakımlarının düzenli yapılması hem cihazınızın ömrünü uzatıyor hem de çevreyi ve bütçenizi koruyor. Aksi taktirde kombi içerisindeki biriken kireç peteklerde biriken pislik ve tortu ısı kaybına neden oluyor. Eğer kombi ve peteklerimizi yıllık düzenli olarak temizletirsek daha az parayla daha çok ısınabiliriz.”