KIŞ SEZONUNDA PİYASA DURUYOR

2023 yılı “altın” değerlendirmesi Özkan Koçak’tan geldi

Tarih: 23.12.2023 11:59
KIŞ SEZONUNDA PİYASA DURUYOR

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Özkan Koçak, 2023 yılında ki altın piyasasını değerlendirdi ve 2024 yılı için beklentilerini sıraladı. 

2023 yılının yaz döneminden bahseden Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Özkan Koçak, düğünler olduğu zaman piyasanın hareketli olduğunu ancak Eylül ayından sonra işlerinin fazlasıyla durduğunu söyledi. 

Her kış dönemi gelince piyasaların durgunlaştığını ifade eden Koçak, “Özellikle okulların açıldığı aydan itibaren ister istemez piyasada bir durgunluk oluyor” şeklinde konuştu. 

“VATANDAŞLARIN ALIM GÜCÜ OLDUKÇA DÜŞMÜŞ DURUMDA”

Başkan Koçak, 2024 yılı için beklentilerini sıralarken, piyasa değerlendirmesi yaptı. Konuşmasında vatandaşların alım gücüne değinen Başkan Koçak, şu ifadeleri kullandı: 

“2024 yılı için beklentilerimize gelecek olursak; umarız daha iyi olur. Altın fiyatları Kuyumcular Çarşısı’nın daha üstünde olsaydı beklentimiz daha yüksek olabilirdi. Ancak şuan bin 900 TL civarında olan gram altının fiyatları, 2024’ün ilk aylarında 2 bin 200 – 2 bin 250 civarında olması bekleniyor. Altının yükselişinin herhangi bir faydası yok çünkü geldiğimiz noktada vatandaşların alım gücü oldukça düşmüş durumda. Alım gücü düştükçe bizim işlerimizde de düşüş yaşanıyor. Düğün dönemlerinde işlerimiz oluyor ancak asla eskisi gibi olmuyor. İnsanlar yarım gram, çeyrek gram alabilme durumunu düşünüyor. Bundan öncesinde düğüne çeyrek altın götürmek bile ayıplanıyordu. Ancak şuan çeyrek altın alınamıyor. Altınların yükselmesini istemiyoruz, alım gücü artsın bizde kazanalım. Dolayısıyla sirkülasyon devam etsin.”

2024’TE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Son olarak Kuyumcular Çarşısı’nda değişiklik olacak mı, sorusuna cevap veren Koçak, “2024 yılında Kuyumcular Çarşısı’nda herhangi bir değişiklik olmayacak, daha doğrusu şu anda öyle bir projemiz henüz yok” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.