Kış turizminden Taşhan ’da faydalanmak istiyor

Şehrimiz yaz aylarında yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmasına rağmen Taşhan Çarşısı sezonu eli boş kapadı.

Tarih: 18.11.2023 13:52 Güncelleme: 18.11.2023 13:57
Kış turizminden Taşhan ’da faydalanmak istiyor

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yaz aylarından itibaren turistlerin şehrimize gidip gelmelerinin hiçbir faydasını göremeyen Taşhan esnafı, satışların durgun olduğunu ifade ederek yetkililerden, kış turizminden faydalanmalarına olanak tanımalarını istiyorlar. 

Taşhan Esnafını temsilen açıklamalarda bulunan Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Köroğlu ise “Değerlerimizin tanıtımı noktasında eksiklikler yaşıyoruz” diyerek sert eleştirilerde bulundu. 

"Pasta varsa herkes yesin"

Konuşmasına “Şehrimiz turist sıkıntısı yaşamıyor bizler yaşıyoruz” diyerek başlayan Köroğlu “pasta varsa herkes yesin” dedi. 

Köroğlu, “Şehrimiz turist sıkıntısı çekmiyor Taşhan Çarşısı olarak bizler Turist Sıkıntısı çekiyoruz çünkü birçok turların rehber haritalarında Çarşımız yer almıyor ve kendi belirledikleri güzergâhlar üzerinden hareket ediyorlar. Yaz sezonunu elimiz boş kapattık! gözümüz kış turizminde, kulağımız ise yetkililerden gelecek iyi bir haberde. Kışın buraya gelen Turistler Erzurum’u gezmek, mimarisini görmek, tarihini öğrenmek için gelmiyor kayak için geliyor. Dolayısıyla da havaalanına inen turist Palandökende bir otele yerleşiyor ve şehre inme gereği bile duymadan tatilini yapıp gidiyor. Bizlerde kötü veya zor bir şey istemiyoruz! İsteğimiz kayak merkezine, dağdaki otellerin bulunduğu yere araç tahsis edilip şehir içine turist getirilip götürülmesi ki bu çok zor bir şey değil. Öğlen saatlerinden akşam beşe kadar birkaç araç tahsis edilip şehir içine turist getirilse bizlerde dâhil olmak üzere lokantalar olsun, alışveriş merkezleri olsun, tarihi yerlerimiz olsun herkes kazanacak yani pasta varsa herkes yesin! Kışın gelen turistten sadece dağda bulunan oteller faydalanıyor”. 

“Değerlerimizin tanıtımı noktasında eksiklikler yaşıyoruz”

“Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den ve Yakutiye Belediyesi gibi diğer belediyelerden isteğimiz kış mevsiminde kayak sezonu başladığı zaman gelen turistlere bir tane araç tahsis ederek öğleden sonra başlayıp 5’e kadar saat başı şehir içi tur düzenlemeleridir çünkü Değerlerimizin tanıtımı noktasında eksiklikler yaşıyoruz. Şehrimize sadece kış aylarında kayak tatili yapmak için gelen turist sayısı çok fazla ve gelen turistleri bir şekilde şehir içine çekmek birçok anlamda önemli. Gezi turları düzenlenerek en azından tarihi yerler gezdirilebilir. Bir tane otobüs tahsis edilerek oraya gelen turistlerin hepsini birden getirmek mümkün olmasa da peyderpey getirilmesi mümkün olur. Bu şekilde hem herkes kazanır hem gelen turist için şehrimiz önem arz eder ve devamlı gelmeye başlar, hem de şehrin ekonomisine katkı sağlanır”.