KIŞIN GELMESİYLE OTO YIKAMACILARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Kış mevsiminin karsız ve soğuk geçmemesi oto yıkamacılarının yüzünü güldürdü. Kentte ayrı bir iş kolu haline gelen oto yıkama, kendi işini kurmak isteyenlerin ilk tercih ettiği meslek haline geldi.

Tarih: 26.11.2023 17:03
KIŞIN GELMESİYLE OTO YIKAMACILARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kış mevsimin gelmesiyle birlikte oto yıkamacıların yüzü gülmeye başladı. 

Oto yıkama esnafı ise aylardır beklenen iş temposunun başlamasından memnun olduklarını ve beklentilerinin karşılandığını söylediler.

Esnaf,” İlimizde kar, soğuk olmaması işlerimizde artış yaşanmasına neden oldu. Çünkü kar, soğuk olsaydı araç sahipleri bu kadar sık araçlarını yıkatmazlardı. Bu yıl içerisinde oto yıkama işleri dalgalı bir şekilde ilerledi. Günlük yıkamadığımız otomobil sayısı değişkenlik gösteriyordu. Biz de bu sebeplerden dolayı özellikle bayram tatillerini ve havaların ısınmasını bekliyorduk. Bayram öncesi çok şükür işlerimiz yolunda gitti. Şimdi de tatil bitince vatandaşlar yeniden otomobillerini yıkatıyorlar ve biz de yoğun çalışma fırsatı buluyoruz. Önümüzdeki 1 hafta boyunca yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz ama ondan sonra işlerin normale döneceğini düşünüyorum.”

Tatlı bir rekabet söz konusu

“Havalar ısındıkça soğudukça işlerimiz açılıyor. Bizlerde diğer esnaf arkadaşlarla işimizi daha iyi yapabilmek için, birbirimizle yarışıyoruz. Tatlı bir rekabet söz konusu, bu rekabette müşterilerimizin işine geliyor. Esnaf olarak mutluyuz, kış aylarında oto yıkama işlerinde artış olur. İç, dış temizlik, kaporta bakım, pasta cila, döşeme temizliği gibi hizmetler veriyoruz. Müşterilerimizi memnun edebiliyorsak ne mutlu bize. Bizler yaptığımız işlerle vatandaşımızın güvenini kazandık. Teşekkür ediyoruz ki vatandaşımız, halkımız bizlerden çok memnun. Bugüne kadar bizden memnun ayrılmayan bir kişi olmadı. Vatandaş son yıllarda aracına çok özen gösteriyor. Hatta arabalar lüksleştikçe fırça değdirmek istemeyen insanlar var. Bu konuda halkımız özenli ve hassas, dikkat ediliyor buna” ifadelerini kullandı. Araç sayısındaki artma ve insanların devamlı araç kullanması sebebiyle temizlik konusunun çok önemli hale geldi.”