Kışlık Ayakkabı Seçimi

Kışlık ayakkabının kaliteli bir malzemeden yapılması ve su geçirmez olması gerekir.

Tarih: 22.09.2023 21:17
Kışlık Ayakkabı Seçimi

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık ayakkabı alacak tüketicilere uyarılarda bulunan ayakkabı satıcısı Suat Demirci, suni ve kalitesiz malzemelerden üretilen ayakkabıların ayak sağlığını olumsuz etkilediğini ayaklarda rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.

"Ayakkabı seçimi önemli"

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte kışlık ayakkabı satışlarının başladığını ifade eden ayakkabı satıcısı Suat Demirci, soğuk havalarda ayakları sıcak ve kuru tutmak için uygun bir çift kışlık ayakkabı seçmenin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Demirci,” Kış mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlarımız kışlık ayakkabı alırken bazı hususlara dikkat etmesi gerekir. Kışlık ayakkabının tabanları kalın ve dişli olmalı. Kaymaya karşı kauçuk türü malzemelerden üretilmiş olanları tercih edilmeli. Ayrıca ayakkabı alırken her iki teki de giyilmeli ve birkaç adım atarak rahatlığı, ayağı sıkıp sıkmadığı kontrol edilmeli. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kışlık ayakkabılar, hem soğuktan korunmak hem de şık görünmek için tercih edilir. Ancak, kışlık ayakkabı seçimi doğru yapılmazsa, ayaklarınızı soğuktan koruyamaz ve hatta rahatsız edici bir deneyim yaşatabilir. Bu içeriğimizde kışlık ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Kışın soğuk havalarda ayaklarımızı sıcak ve kuru tutmak için uygun bir çift kışlık ayakkabı seçmek oldukça önemlidir. Ancak, doğru numarada ayakkabı seçmek de ayak sağlığı açısından önemlidir. Ayak numarasını doğru ölçmeden seçilen ayakkabılar, ayağınıza sıkışabilir veya bol kalabilir ve yürürken rahatsızlık hissi yaratabilir.”

"Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak yanlış"

Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak yanlış olduğunu belirten ayakkabı satıcısı Suat Demirci, bu tür işlemler ayakkabıda deformasyonlara sebep olduğunu dile getirdi.

Demirci, Dışarda Islanan ayakkabılar kesinlikle sobaya yakın ya da kalorifer peteklerinin üzerine koyarak kurutulmamalı, ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak da yanlış. Bu tür işlemler ayakkabıda deformasyonlara sebep olur ve bu tamamen kullanıcı hatası. Özellikle bot ve çizme türü ayakkabılar mutlaka fermuar veya bağcıkları çözülerek ve çekecek kullanılarak giyilmeli ve ayakkabıları ayaktan çıkarırken kesinlikle topuğa basarak çıkarılmamalı. Astarı doğal deriden imal edilmiş ayakkabılar giyim esnasında terleme, su çekme veya ıslanma nedeni ile çoraplara renk verebilir. Bu tür durumlar için koyu renk çorap giyilmeli. Uzun süre kullanılmayan ayakkabılar kalıpla ya da içerisine kâğıt konularak saklanmalıdır.”