'Kitap ve Yerel Gazete Arşivi' sergisi açıldı

Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Kitap ve Yerel Gazete Arşivi' sergisi açıldı. Tarihe ışık tutan eserleri de yer aldığı sergi, hafta boyunca açık kalacak.

Tarih: 28.03.2023 13:12

Sinan AYDIN

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında, 'Kitap ve Yerel Gazete Arşivi' sergisi açıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ile Müdür Yardımcısı Handan Güneş'in katılılı ile açılışı yapılan 'Kitap ve Yerel Gazete Arşivi' sergisi, vatandaşlar tarafından ilgi görmeye başladı. Sergide birbirinden tarihe ışık tutan kitaplar da var, o dönemin gündemini belirleyen gazete sayfaları da. Konu ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İl Külür ve Turizm Müdürlüğü yerleşkesinde açılan sergi, 1 hafta boyunca açık kalacak.

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ NEDİR, NE ZAMAN KUTLANACAKDIR?

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. 2023 yılında Mart ayının son Pazartesi günü olan 27 Mart'a denk geliyor. Bu kapsamda 27 Mart 2023 ile 2 Nisan 2022 arası Kütüphane Haftası olarak kutlanacak. 

Kütüphane haftasında neler yapılır?

Kütüphane haftasında kitap, kütüphane ve kütüphaneciliğin değerlerinin, bilgi ve teknolojilerin doğru kullanılması, bu doğrultuda halkın ve öğrencilerin bilinçlenmesi amacı ile konferanslar, paneller, söyleşiler, sempozyumlar, seminer ve çalıştaylar yapılır.

Kütüphaneler Haftası neden önemlidir?

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.