KIYAS OKUMA NEDİR?

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, “KIYAS OKUMA” nedir sorusunu yanıtladı.

Tarih: 13.12.2023 21:14
KIYAS OKUMA NEDİR?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

“Evlerin içerisinde bulunan sayaçların zaman zaman ekiplerimiz gidip su sayacını yazmak istedikleri zaman ev sakinleri evde olmuyorlar dolayısıyla yazamıyoruz” ifadelerini kullanan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek Remzi Ertek, “Biz de bu durumda kıyas okumayı kullanıyoruz” dedi. 

“Kıyas okuma nedir diye sorarsanız” diyerek açıklamalarına devam eden Ertek, kıyas okumanın son üç ayın ortalaması olduğunu söyledi

“Faturada, ‘Size kıyas okumadan fatura yazılmıştır, sayacınızın üzerini kontrol ederek bize bildiriniz. Hata varsa düzeltilecektir’ şeklinde not düşmeyi de ihmal etmiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Ertek, “İkinci bir husus, vatandaş evinde olduğu halde kapısını açmıyor veya bazen il dışında oluyorlar. Bu tür durumlarda biz, boş geçmek yerine kıyas okuma ile yazıyoruz ki vatandaş için sonraki okumalarda birikmiş bir su borcu olmasın. Önceki üç ayın ortalamasını yazarak tahakkuk ettiriyoruz. Burada vatandaş gelip sayacın üzerinde ki rakamı ve bizim onlara bıraktığımız ihbarnamenin üzerinde ki son rakamı karşılaştırır, eksiği varsa telefon ederek çok rahat düzelttirebilir” şeklinde konuşarak vatandaşların karşılaşacağı sorunların anında çözülebileceğine değindi.