Kız Hafızlara Taç Takma Merasimi ilgi gördü

Yakutiye ilçesindeki Kur'an kurslarında mezun olan ve geçtiğimiz günlerde icazetlerini alan hafız kız öğrencilere taç takma merasimi düzenlendi.

Tarih: 20.01.2023 17:40 Güncelleme: 20.01.2023 17:41
Kız Hafızlara Taç Takma Merasimi ilgi gördü

Sinan AYDIN

Erzurum'un merkez Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı yatılı - gündüzlü Kur'an Kurslarından mezun olan ve geçtiğimiz günlerde icazetlerini alan hafız kız öğrencilere taç takma merasimi düzenlendi. Öğreticiler, konuklar, öğrenci velilerinin katılımı ile düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Yakutiye İlçe Müdürlüğü tarafından törenle ilgili yapılan bilgilendirmede, '' İlçe Müftülüğümüze bağlı yatılı - gündüzlü Kur'an Kurslarımızdan mezun olan ve geçtiğimiz günlerde icazetlerini alan hafız kız öğrencilerimize taç takma merasimi düzenlendi. Öğreticilerimiz, konuklarımız öğrenci velilerinin katılımı ile düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Bu vesile öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza, velilerimize, öğrencilerimize, hayır sahiplerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz Kur'anın hadimleri, Pür imanlı ve zindeyiz. Bu yoldan dönmeyiz asla, Peygamberin (s.a.v) izindeyiz'' denildi.

HAFIZLIK TACI NEDİR? 

Hafızlık belgesi, Kur'ân-ı Kerîmin tamamını ezberleyene de hâfız denir. Arapçada korumak, ezberlemek mânâsındaki 'hıfz' kökünden türemiş bir sıfat olan hâfız, Kur'ân-ı Kerîmi ezberleyen ve hâfızasında koruyan kişidir. Hafızlık icazeti ne demek? Kıraat ilminde icâzet, Kur'an lafızlarının usulüne uygun bir üslûpla okunması açısından okuyucuda bulunması gereken niteliklerin mevcudiyetini belirten yazılı yeterlilik belgesi anlamındadır.