Kızılay´dan Kurban Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı, Kurban Bayramı yaklaşırken gelenek haline gelen vekaleten kurban kesim kampanyasının bu yılki tanıtımını yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kızılay´dan Kurban Bağışı Kampanyası

 

Dilek BAYRAK

 Erzurum´da basın mensupları ile bir araya gelerek kampanyayı tanıtan Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, ?Kızılay´a bağışlanacak kurbanlar, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca ulaştırılacak.? dedi.

Son 10 yıldır bu kampanyayı başarılı bir şekilde yürüten Türk Kızılayı, Kurbanda Kızılay Modeli ile vekaleten kurban kesimine yeni bir standart kazandırdı. Bu sene de uygun fıyatlar ve imkanlar ile gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. Basın toplantısında yapılan açıklamada yurtiçi ve yurtdışı hisse bedelleri de açıklandı. Buna göre vekaletini yurtiçine vermek isteyen vatandaşlar bir hisse bedeli olarak 750,00 TL, yurtdışına vermek isteyenler ise 590,00 TL ödeyecek. Kızılay, bu bedeller üzerinden kredi kartına 4 taksit imkanı da sunuyor.

?BU KONUDA OLDUKÇA HASSASIZ?

Dini vecibelere uygun olarak toplumun hassasiyetleri ile gerçek ihtiyaçlarının dikkate alınarak bu ibadetin içinin boşaltılmasına engel olmak istediklerini belirten Bozhalil, ?Bu konuda oldukça hassasız. Kurban ibadetinin ifa edilmesinde özellikle büyükşehirlerde yaşanan sıkıntıları tespit ettik ve bu önemli ibadetin yerine getirilmesi için bazı hedefler belirledik. Biz kurban etlerinin amacına uygun olarak dağıtılması gerektiğine inanıyoruz ve kimsenin ulaşamadığı veya kimseye ulaşamayan yoksul sofralarına taşınması düşüncesindeyiz. Kurbanlıkların menşeinin bilinmesi, dini ve hijyenik şartlara uygun olması gerekiyor. Kesimde hayvanlara eziyet edilmemesi, ehliyetsiz ve vasıfsız kişilerin eliyle yapılan kurban kesiminin önüne geçilmesi de önemli hususlar arasında.? diye konuştu.

YURTDIŞINDA VEKALETLE KURBAN KESİLECEK ÜLKELER

Türk Kızılayı, yurtiçi haricinde yurtdışına vekalet vererek ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlara da hizmet sunuyor. Buna göre yurtdışında, Bosna Hersek ve Bulgaristan´ın aralarında bulunduğu Balkan Ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya´nın aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş´in aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan´ın aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak´ın aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri olmak üzere 40´dan fazla ülkede vekalet verilebilecek.