Koca bir çağrı dönemi sıfır proje ile tamamlandı KAYIP DONEM

IPARD 2, 2´inci çağrı dönemi sona erdi. Toplamda 4 proje başvurusunun yapıldığı çağrı döneminde, 2 proje ruhsat problemi gerekçesiyle iptal edilirken, kalan 2 proje de, proje sahiplerinin üzerine düşmemesi nedeniyle iptal oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Koca bir çağrı dönemi sıfır proje ile tamamlandı KAYIP DONEM

Nesrin Çetinkaya

Kasım ayının 13´ü itibari ile sonuçlanan IPARD 2´nin 2´inci çağrısı, Erzurum çiftçisi için kayıp geçti. Toplamda 4 projenin başvurduğu çağrı döneminde, 2 proje kurum tarafından ruhsatla ilgili sorun olduğu gerekçe gösterilerek iptal edilirken, diğer 2 projenin de sahiplerinin üzerine düşmemesi sonucu iptal olduğu öğrenildi.

IPARD 2, 2´inci çağrı dönemine rağbet gösterilmemesi, büyük şaşkınlık uyandırırken, kurum tarafından yapılan açıklamada, çağrı dönemine olan ilgisizliğin, sağlanan destekleme alanlarının Erzurum´a uygun olmamasından kaynaklandığı aktarıldı.

DESTEKLENEN ALANLAR

IPARD 2´nin 2´inci çağrısında et ve süt işleme tesisleri, meyve sebze paketleme, soğuk hava depoları ve kültür balıkçılığı işleme tesislerini kapsayan yatırımlara yönelik destekler söz konusuydu. Çağrının içeriğine bakıldığında; işlemeye yönelik destekler yüzde 50, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında ki destekler yüzde 65, hayvancılık yatırımına yönelik olan yatırımlarda ise genç çiftçiye yüzde 70, 40 yaş üzerinde olanlara ise yüzde 65 oranında destekler mevcuttu.