KOÇAK, “TABELADAKİ FİYATLAR BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

Kuyumcular Çarşısı’nda ki dijital tabelanın fiyat farklılığı veri tabanının altın rafinerisinden çıkan fiyatların anlık değiştirmesini gösteriyor.

Tarih: 29.07.2023 14:30 Güncelleme: 29.07.2023 20:05
KOÇAK, “TABELADAKİ FİYATLAR BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

www.erzurumgunebakıs.com /Mİhrimah Nefise Durdağ

 

Kuyumcular Çarşısı’nda ki dijital altın tabelanın fiyat farklılığı veri tabanının altın rafinerisinden çıkan fiyatların anlık değişmesinin olduğunu ifade eden Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Özkan Koçak, tabelada ki fiyatların esnafla ilgili olmadığını, fiyatların veri tabanından gelen fiyatlar olduğunu söyledi. 

Koçak, “Kuyumcular Çarşısı’nda ki dijital tabelayı biz Kuyumcular Odası olarak koyduk. O tabela veri tabanından gelen, altın rafinerisinden çıkan ham maddenin belirli oranda işçilik konulup piyasaya yansımasını canlı olarak gösterir. Fiyat farklılığı da o veri tabanı dediğimiz altın rafinerisinden çıkan fiyatların anlık değişmesidir, yani yükselince otomatik olarak bizim ekranlarımıza yansıyor. Alt zeminde yükseldiği için fiyatlarda otomatik olarak işçilikle beraber yükselmiş oluyor. Düşüş olduğu zaman da anlık olarak aynı şekilde ekranlarımıza yansır. Yani orada ki fiyatların iniş çıkışı bizimle ilgili değildir. Örneğin burada bir kuyumcuya müşteri girdiği zaman, ürünü tam alacakken fiyat hem düşebilir hem artabilir. Söylediğim gibi rafineriden aldığımız veri tabanını, has altına ekliyoruz. Üzerine işçiliğimizi koyup, piyasa da müşterilerimize bunu yansıtıyoruz.” dedi