Kongre Caddesi’nin trafik ışıkları yanmıyor!

Erzurum’un en önemli esnaf merkezlerinden birisi olan Kongre Caddesi’nde sinyalizasyon sıkıntısı yaşanıyor.

Tarih: 23.12.2023 14:56
Kongre Caddesi’nin trafik ışıkları yanmıyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’un en işlek ve en eski caddelerinden birisi olan Kongre Caddesi’nde ki bazı trafik lambalarının yanmaması vatandaşlar ve otomobil sahipleri için sorun yaşatıyor. 

Caddenin dağınık bir düzene sahip olmasının üzerine bir de trafik sinyalizasyon sıkıntısı eklenince vatandaşlar bu duruma artık tahammül edemez hale geldi. 

“ELİMİZİ SIKIP YÜZÜMÜZE GÜLMESİNİ BİLİYORLAR!”

Gün içerisinde binlerce aracın, dolmuşun ve otobüsün geçtiği dar yollarda trafik ışıklarının bozuk olması sürücülerin kaza riskini artırmakla birlikte, yayaların canlarını da tehlikeye atıyor. 

Bu durum karşısında, “Yetkililere seslenmekten yorulduk” şeklinde konuşan vatandaşlar, “Belediyenin şehrin bu tarafını unuttuğunu zaten yaptıkları işleri yarım bırakmasından anlıyoruz. Gördüğünüz üzere burada ki düzensizliğin nedenlerinden sadece küçük bir kısmını bu inşaat engelliyor. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Bari gelip bu ışıkları onarsınlar. Bizden oy istemeye gelince elimizi sıkıp yüzümüze gülmesini biliyorlar” ifadelerini kullandılar. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nı göreve çağıran vatandaşlar, bunun görmezden gelinecek bir şey olmadığını ve insanların hayatının söz konusu olduğunu söylediler.