KÖPRÜKÖY’DE NE ÖLÜYE NE DE DİRİYE SAYGI VAR!

Erzurum’un Köprüköy ilçesindeki sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor.

Tarih: 07.12.2023 11:10 Güncelleme: 07.12.2023 11:12
KÖPRÜKÖY’DE NE ÖLÜYE NE DE DİRİYE SAYGI VAR!

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Köprüköy ilçesine 9 aydır ilçe Müftüsü atanmadığını iddia eden ilçe sakinleri, kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını söylediler. 

Köprüköy ilçesinde yaşayan vatandaşlar ilçede yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler. 

Köprüköy ilçesindeki İlçe Müftülüğüne 9 aydan beri ilçe müftüsü atanmadığını ifade eden Köprüköy ilçesi sakinleri,  bayan cenazeleri yıkayacak bayan gassal bulunmadığını dile getirdiler.

İlçe Sakinleri,” Yaklaşık 9 aydan beri Köprüköy ilçemize ilçe müftüsü atanmıyor. Biz bu konuyu birçok yerde dile getirmemize rağmen bizi kale alan olmadı. Bu da yetmezmiş gibi ilçemizde cenaze işlemlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Burada vefat eden bir bayan olduğu zaman bir tane bayan gassal bulamıyoruz.  Bazen Pasinler İlçe Müftülüğünden bayan gassal gelip bayan cenazesini yıkıyor.  Bu 5tam bir rezillik ilçemizde bir tane bayan gassal yoktur. Merkez ve ilçe köylerimizin geniş coğrafi alanda bulunmaları birçok köyümüzde yaşayan nüfusun azalması şehir ve ülke dışından cenazelerin gelmesi, maddi imkânsızlıklar, mezarlık alanlarının uygunsuz şartları dolayısıyla birçok köyümüzde cenaze hizmetleri noktasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Yetkililerimizden bu sıkıntılarımıza çözüm bulunması istiyoruz. Bizlere üvey evlat muamelesi yapılmasını istemiyoruz”