körling salonundan, short track salonuna

Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Tanas Yakutiye bölgesindeki körling salonumuz açıldıktan sonra short track salonu olarak devam edecektir

Tarih: 25.09.2023 21:54 Güncelleme: 25.09.2023 22:06
körling salonundan, short track salonuna

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Palandöken Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Tanas, genel açıklamalarda bulundu.

Short track sporundan, körling sporundan ve işleyişlerinden bahseden Palandöken Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Tanas, şu an da short track salonunda körling antrenmanlarının yapıldığını söyledi. 

“Short track salonumuzu şu anda körling salonu olarak kullanıyoruz. Çünkü Yakutiye ilçesine bağlı körling salonumuz tadilatta olduğundan mecbur kalarak körling sporuna uygun hale getirdik. Şu anda körling sporunun antrenmanları devam ediyor. Bunun dışında eğer Yakutiye bölgesindeki körling salonumuz açıldıktan sonra short track salonu olarak devam edecektir. short track da sporu buz pateninin bir dalıdır. Sürat pateni olarak salon aktif olduğunda eğitimler devam edecek. Buz pateni branşlarından, buz hokeyi hakeza orada devam ediyor. Spor salonlarımız bakanlığımızın yedi yirmi dört açık olmasını istemesinden dolayı faaliyetlerimiz devam ediyor.” 

Erzurum Atlama Kuleleri ihalesinden söz eden Tanas, Atlama Kuleleri’nde ki faaliyetlerin fitness şeklinde devam edeceğini söyledi. 

 “Atlama kuleleri için tadilat ve onarımı yapılması için ihale yapıldı. Ama şu anda bitmedi. Tadilat aşamasında ihaleyi üstlenen firma kurumumuza teslim etmedi.  Tadilat ve onarımı bittikten sonra ilgili firma bize teslimini yapacak. Atlama kulelerinde ise fitness salonu şeklinde faaliyetler devam edecek. Mevcut ilimizde atlama ile ilgili eğitim gören sporcularımızın tamamı da orada kendi kategorilerine göre atlama yapabilecek ve antrenmanlarına devam edebilecekler. 

Sözlerine, “Palandöken Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün mevcut bu kampüsteki spor tesislerinden başka tesisi bulunmuyor” şeklinde devam eden Tanas:

“Gençlik Spor Bakanlığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği bizim antrenörlerimiz bütün okullarda eğitim gören çocuklarımıza ulaşmak adına okullardaki spor salonlarının tahsisi yapılarak oradaki çocuklara da eğitim verebiliyoruz. Kendi branşlarımızda genelde spor salonu olan okullarımızda iletişimimiz oluyor. Okulların spor salonlarından da istifade edebiliyoruz. Palandöken Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak ferdi ve grup sporlarımızın tamamını antrenörlerimizi faaliyetleri devam ediyor. bizim yaklaşık 35 kadrolu antrenörümüz yanında bakanlığımızın 2022 yılında çıkarmış olduğu bir mevzuat gereğince Eğitim Yönetim Sistemi ile (EYS) antrenör de çalıştırabiliyoruz. EYS’ ye tabi olan 25 tane de antrenörümüz bulunuyor” dedi.

Spor Salonuna Bütün Gençler Davetli!

2 bin kişi kapasiteli buz pateni salonunda milli takım sporcularının günlük program dâhilinde antrenman yaptıklarını da dile getiren Murat TANAS, “Milli takım sporcularımızın dışında ilimizdeki buz pateni sporuyla ilgilenen kulüplerimiz var. Sporcularımızın tamamı da gelip burada günlük program dâhilinde antrenmanlarını yapıyorlar. Onun dışında halk seansları açtık. Bu seanslara üniversiteden gençlerimiz katılıyor. Halktan gençlerimiz katılabiliyor. Belirli saatlerde burada buzda kayıyorlar. Okulda beden eğitimi derslerinde buraya gelerek buz pateni dersleri alabiliyorlar.” İfadelerini kullandı ve spor salonuna bütün gençlerin davetli olduğunu söyledi.