KORONAYA İNAT YARDIM ET!

Koronaya yenilen Mahkeme Başkanı Hakim'in ailesi için yardım kampanyası başlatıldı...

Tarih: 17.01.2022 19:03
KORONAYA İNAT YARDIM ET!

 

 

-ÖZEL- (MANŞET YADA SÜRMANŞET - İÇ SAYFA MANŞETİ)

Sinan AYDIN

Erzurum Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken Korona virüse yenik düşerek vefat eden Hakim Ümit Demirhan'ın ailesine maddi destek sağlamak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adliyesi personeli tarafından çok anlamlı bir kampanya başlatıldı. Erzurum Adliyesi çalışanları, görev yaptığı süre boyunca etrafında çok sevilen bir isim olan Hakim Ümit Demirhan'ın acılı ailesinin bundan sonraki yaşamlarını maddi sıkıntı çekmeden idame ettirmeleri için Türkiye geneli yardım kampanyası başlattı. Erzurum Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Demirhan, Covid-19 nedeniyle 43 yaşında hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz yılın 15 Kasım günü vefat eden Hakim Ümit Demirhan, başta sevenleri olmak üzere tüm Adliye personelini yasa boğmuştu. Aşı olmadığı belirtilen Ümüt Demirhan'ın cenazesi, Adliye önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Gümüşhane'ye gönderilerek aile kabristanında toprağa verilmişti. Oğlunun tabutunun arkasından yürüyen anne Şükran Demirhan güçlükle ayakta dururken sarfettiği , "Kurban olduğum nereye gidiyorsun? Yolun açık olsun Ümit'im. Hakkım sana helal olsun, Ümit" sözleri törena katılanları gözyağına boğmuştu.

6 AY SÜREYLE TÜRKİYE GENELİNDE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Genç yaşta korona virüse yakalanarak hayatını kaybeden 1. Ağır Cezası Mahkemesi Başkanı Hakim Ümit Demirhan, geride gözüyaşlı bir eş ve 1 çocuk bırakmıştı. Erzurum Adliyesi çalışanları, görev yaptığı süre boyunca etrafında çok sevilen bir isim olan Hakim Ümit Demirhan'ın acılı ailesinin bundan sonraki yaşamlarını maddi sıkıntı çekmeden idame ettirmeleri için Türkiye geneli yardım kampanyası başlattı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Erzurum Adliyesinde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmakta iken 15/11/2021 tarihinde vefat eden Ümit DEMİRHAN'ın geride kalan aile fertlerine maddi destek sağlamak amacı ile Erzurum Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığının 21/12/2021 tarih ve 2021/1268 sayılı kararı ile Erzurum Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 27/12/2021 tarih ve E-77161725-471.03.01-19102 sayılı Oluru ile 6 ay süreyle Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatılmıştır. Banka adı ile banka hesap/iban numaraları aşağıda belirtilmiştir.

İBAN: TR 35 0001 5001 5800 7314 6734 76

BANKA ADI: VAKIFBANK

ŞUBE ADI: ERZURUM ŞUBESİ

HESAP ADI: ERZURUM ADALET DAİRESİ."

EŞİ VE KIZI HAFİF SEMPTOMLARLA ATLATTI, KENDİSİ KURTULAMADI...

Erzurum Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Ocak 2021'de göreve başlayan Ümit Demirhan, eşi Vesile ve 10 yaşındaki kızları Elif ile 25 Eylül'de Covid-19'a yakalanmıştı. Eşi ve kızı hastalığı hafif atlatırken, Demirhan Erzurum Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Aşı olmadığı belirtilen Demirhan, 15 Kasım günü yaşamını yitirdi. Demirhan için görev yaptığı adliye binası önünde tören düzenlendi. Törene Vali Okay Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, hakim ve savcılar, Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan, adliye çalışanları ile Demirhan'ın eşi Vesile ve annesi Şükran Demirhan ile yakınları katılmıştı. Cenazesi polis mangası tarafından tören alanına getirilen Demirhan'ın özgeçmişi okunduktan sonra cenaze töreni yapılarak gözyaşları arasında son yolculuğa uğurlanmıştı.

  1.