Korsan bina yöneticiliği tehlike saçıyor

İnsanların yaşadığı alanların sorun ve ihtiyaçlarına profesyonel olarak çözüm getirmek amacıyla hizmet sağlayan bina yöneticiliğinde korsan yöneticilik şehirde kol geziyor.

Tarih: 20.02.2024 16:43 Güncelleme: 20.02.2024 16:44
Korsan bina yöneticiliği tehlike saçıyor

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl

Tarafsızlığı esas alarak insan ilişkilerini düzenleyen ve modern toplumlarda apartman site gibi insanların yaşadığı alanların sorun ve ihtiyaçlarına profesyonel olarak çözüm getirmek amacıyla hizmet sağlayan bina yöneticiliğinde korsan yöneticilik şehirde kol geziyor.

Şehrimizde de adını sıkça duyduğumuz Apartman ve Bina Yönetimi şirketleri, bina sorunlarına çözüm üretme, binaya dair temel konularda karar verme, giderlerin takibini yapma ve bunları belgelendirme işlemlerini yaparak hizmet sunmaya devam ediyorken, bir taraftan da korsan bina yöneticiliği yapan merdiven altı şirketlerle uğraşıyorlar. 

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Asil Bina ve Site yönetimi Şirket müdürü Mustafa İrfan Kurt ise Erzurum’da kurumsal olan 6 şirketin yanı sıra 37 tane şirketin ise korsan olduğunu açıklarken, “Erzurum'da 44 tane yönetim firması var bunların hemen hemen 37 tanesi falan sahte merdiven altıdır” söylemlerinde bulundu.

Konuşmasını “Bakıldığında adam berberi kapatmış ve kurumsal olmadan bina yöneticiliği yapıyor” diyerek devam eden Kurt, yöneticilik hakkında hiçbir şey bilmeyen kişilerin mesleği kötüye kullandıklarını dile getirirken, “kurumsal site yöneticiliğinde şahsi hesaba para toplamaktan ziyade kuruluşun resmi limitet şirketi hesabında paralar toplanır. 

Korsan yönetici oldukları nasıl anlaşılır 

Korsan olan firmaların vatandaş tarafından anlaşılmasının mümkün olduğunu belirten Kurt, “vatandaş mesela bir kere oturduğu yeri böyle bir profesyonel yönetim firmasına verecekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin resmî sitesine girip site yönetimine yazdığında şirketlerin sicilleri, yeterlilik belgesi gözüküyor ‘açıklamalarda bulundu.