KORSAN EMLAKÇILAR  VATANDAŞLARI EKONOMİK ZARARA UĞRATIYOR

Daire fiyatlarının yarattığı mağduriyetinin yanına bir de dolandırıcılık eklendi.

Tarih: 14.04.2024 16:02
KORSAN EMLAKÇILAR  VATANDAŞLARI EKONOMİK ZARARA UĞRATIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Sosyal medya platformları üzerinden emlakçıymış gibi görünen kişiler tarafından dolandırılan vatandaşların paylaşımlarında artış gözlendi. Yaşanan bu durumsa hem emlak sektörüne olan güveni zedeliyor hem de vatandaşları ekonomik olarak zarara uğratıyor. 

Vatandaşların emlakçı adı altında merdiven altı iş yapan insanlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Emlak İşletmecisi Cengiz Yurttaş, Korsan emlakçılar haksız kazanç elde ettiklerini söyledi.

Yurttaş,” Korsan emlakçılar haksız kazanç elde ediyorlar aynı zamanda emlak sektörünün itibarını da düşürüyor. Vatandaşlarımız belgesi olmayan emlakçılardan alışveriş yapmasınlar. Korsan emlakçıların haksız rekabetin yanı sıra mesleki itibarı da olumsuz olarak etkiliyor. Korsan emlakçılar kayıt altına alınarak hem devletimiz vergi kaybı yaşamayacak, hem de bu sektörde huzurlu çalışma ortamını oluşacak. Aynı zamanda bu korsan emlakçılar, yine kayıt altına alınmadıkları için vatandaşlarımız mağdur oluyorlar. Ofissiz, lisanssız korsan emlakçılarla iş yapmayın. insanların ev kiralarken, ev alırken, herhangi bir gayrimenkul işi yaparken mutlaka lisanslı, ofisi olan şirketlerle iş yapmalı. Herkes ilan verebiliyor ama insanlar onlarla kontak kurunca ” Ofisiniz nerede? ” deyip ofislerinde görüşmeleri lazım. Eğer ofisleri yoksa lisanssızlarsa iş yapmamaları gerekiyor. İnsanlar ne iş yaparsa yapsın ehline danışması lazım. Bu işi yasal olarak yapan şirketlerle iş yapmaları lazım. Daha ucuz görünen, internette reklam veren insanlara uymamaları lazım. Vatandaşlarımız korsan emlakçılara karşı dikkatli olsunlar. “