Koton, Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel logosunu ve 100. Yıl Manifestosunu yayınlaması ardından, Ocak ayında Selanik-Atatürk Evi’yle başlattığı 100. Yıl özel aylık ziyaret programını, temmuz ayında Erzurum ziyareti ile devam ediyor.

Tarih: 13.07.2023 17:31 Güncelleme: 13.07.2023 23:13
Koton, Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyor

www.erzurumgunebakıs.com /Muhammet Yılmaz

 

Koton çalışanları Cumhuriyetin kilometre taşı şehirleri ziyaret ediyor, kurtuluş mücadelesinin izlerini sürüyor. 

100. Yıla özel Cumhuriyet Kırmızısı Koleksiyonu hazırlayan Koton, tüm yıla yayılan zengin bir program ile 100. Yıl coşkusunu yaşatıyor. Koton Cumhuriyet Korosu Cumhuriyet marşları söylemeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin lider moda markası Koton, Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığını yıl boyu planladığı anlamlı etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Koton Cumhuriyet Korusunun yanı sıra Cumhuriyet coşkusunu müşterilikleriyle de paylaştığı Cumhuriyet Kırmızı Koleksiyonuyla taçlandırıyor. Koton, 100.yıl etkinlikleri kapsamında, yıl boyunca her ay Cumhuriyetimizin kilometre taşı olan bölgelere de ziyaretler gerçekleştiriyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılında 35. yaşını da kutlamanın da heyecanını yaşayan Koton, CEO Dr. A. Bülent Sabuncu’nun önderliğinde, gönüllü Koton çalışanlarından oluşan 100.yıl Komitesi ile Cumhuriyetimizin 100.yılını dalga dalga yayacak ve yaşatacak yıla yayılmış bir etkinlikler planı hazırladı. Cumhuriyet değerlerini yaşamaya ve yaşatmaya söz vermiş bir marka olan Koton, 100.yıl ziyaretlerini Yönetim Kurulu, CEO ve gönüllü Koton çalışanları ile birlikte gerçekleştiriyor.

Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ziyaretlerle ilgili duygularını şu sözlerle dile getiriyor: “Atamıza, kurucu değerlerimize olan bağlılığımız, minnetimiz Koton’un kökeninde, kuruluşunda var.  Ocak ayında yayınladığımız 100.yıl Manifestosu ‘muz da Cumhuriyetimizin 100.yılına özel hazırladığımız logomuz da bu güçlü bağın bir parçası. Bu anlayışla Cumhuriyetimizin adımlarının atıldığı ziyaret ettiğimiz her ilimizde Atamızı anacak, saygımızı, minnetimizi ifade edeceğiz. Cumhuriyet ruhunu yaşatmaya söz veriyoruz.”

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ise; “Bizim en büyük değerimiz Atamızın bize armağan ettiği Cumhuriyetimizdir. Değerlerimize sahip çıktığımızı, Cumhuriyetin markası, Cumhuriyetin gönüllüleri olduğumuzu ocak ayında başladığımız 100.yıl ziyaretlerimiz boyunca, gittiğimiz her ilimizde dile getiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Kotonlular olarak Cumhuriyetimizin izlerini takip etmeye devam edeceğiz.”

Millî Mücadele'nin başlatılması için önemli kararların alındığı Erzurum Kongresinin izlerini sürmek adına 13 Temmuz’da Erzurum ile devam eden Koton 100.yıl ziyaretleri, yıl sonuna kadar her ay Cumhuriyet tarihindeki önemli noktaların rotasıyla devam edecek.

 

“Her defasında gurur, ilham, inanç ve kıvanç duyuyorum.”

Cumhuriyetin 100. Yılı için özel bir etkinlik başlatan KOTON Giyim Mağazası, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum gününde ve doğduğu yerde başladıkları ziyaretlerde sırasıyla Cumhuriyetin yapı taşı olan şehirleri geziyor. Şimdi ise ziyaret sırası Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk temellerinin atıldığı kadim şehrimiz Erzurum’a gelmiş durumda. 

Erzurum’dan sonra rotalarının sırasıyla Afyonkarahisar ve Sivas olarak devam edeceğini söyleyen Koton Kurumsal İletişim Müdürü Suna Sarıkurt, “Hayatımın her alanında ilham verici bir hikâye olarak değerlendiriyorum. Her defasında gurur, ilham, inanç ve kıvanç duyuyorum.” İfadeleriyle Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan saygısını belirtiyor. 

Sarkurt, “Koton bir Cumhuriyet markası, Cumhuriyet markası olarak yüzüncü yılda Cumhuriyet değerlerini yaşatma sözünü verdiğimiz bir manifesto yayınlayarak bu seneye başladık. Bu manifestoda Cumhuriyetin bütün kazanımlarına sahip çıktığımızı ve gurur duyduğumuzu anlattık. Bununla ilgilide yayılan bir etkinlik programı hazırladık. Bu etkinlik programı içerisinde Türkiye’deki tüm KOTON çalışanlarıyla birlikte Cumhuriyet için çok önemli durakları olan, Cumhuriyetimizin yapı taşı olan şehirlerimizi de ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlere ocak ayında, Atatürk’ün doğum gününde Selanik’le başladık. Şubat ayında İzmir İktisat Kongre’si için gittik. Tabi deprem nedeniyle daha küçük katılım oldu. Ülke olarak yastaydık ve buruk bir dönem olarak hatırlıyoruz. Mart ayında Çanakkale’ye ziyarette bulunduk. Cumhuriyet’in bir parçası değil ama Cumhuriyet mücadelesi için Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli askeri başarılarının olduğu bir yer olduğu için ziyarette bulunduk. Nisan ayında Meclisimizin açılısı hasebiyle Ankara’ya gittik. Mayıs ayında Samsun’a gittik. Haziran ayında Amasya ve şu anda temmuz ayında ise Erzurum’dayız. Rotamız Afyonkarahisar ve Sivas olarak devam edecektir. Cumhuriyetin ayak izlerini takip edeceğiz. Bu yıla özel bir Cumhuriyet koleksiyonu hazırladık. Mağazalarımızda Cumhuriyet kırmızısı koleksiyonumuz vardır. Kırmızı ve beyaz renkler ağırlıklı olmak üzere ve üzerlerinde Cumhuriyet kelimelerini ifade eden yazılar ekledik. Tüm çalışma arkadaşlarımız, merkez ofis ve lojistiklerimizde Cumhuriyet rozetlerimizle, Cumhuriyet bilincini yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımız yüzüncü yıl tişörtlerini ulaştırdık ve giyiyorlar.  Bununla birlikte içeride birçok etkinlik yapıyoruz. Bu seneki iç toplantılarımızda konuşmacılarımızı da bu konu üzerinde davet ediyoruz. İlber Ortaylı’dan Cumhuriyet anekdotları dinledik. Bu ziyaretlere çok çok önem vermekle birlikte, tarihimizi çok iyi görüp ve değerlerimizi benimsiyoruz. Bir Cumhuriyet korosu oluşturduk. Tamamen profesyonel olmayan KOTON’da çalışan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Onlarla birlikte Cumhuriyet marşlarını ve şarkılarını söylüyoruz. Hepimiz okulda Cumhuriyet tarihini öğrendik bu öğrenmeyi içselleştirmek başka bir şeydir. Tarih kitaplarında ezberden öte ne zorluklarla kazanılmış bir özgürlük mücadelesi olduğunu anlıyoruz. Askeri, cephe, hukuki ve sosyal boyut, toplumu ikna etme, yokluklar içerisinde savaşlarda bitap olmuş bir halkın tekrar bu mücadeleye girmesi, birlik ve inanç, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bu imkânsızlıklar içerisindeki dehası ve başarısı gerçekten çok ilham vericidir. Hayatımın her alanında ilham verici bir hikâye olarak değerlendiriyorum. Her defasında gurur, ilham, inanç ve kıvanç duyuyorum.”