Köylü Hanım Güngör ticaretin hanım ablası oldu?

Evde oturmak yerine maharetlerini ortaya koyan köylü kadın, şimdilerde Tortum şelalesinde işlettiği ?Gözlemeci Hanım Abla? adlı iş yeri ile turistlerin ilgi odağı oluyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Köylü Hanım Güngör ticaretin hanım ablası oldu?

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Tortum şelalesi, özellikle Haziren ayından sonra ziyaretçi akınına uğruyor. Tortum şelalesi olmak üzere ilçeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler ise, bugünlerde kendi işinin patronu olan Hanım Güngör´ün yanına uğramadan gitmiyor. Tortum Şelalesi´ne 100 metre mesafeye tandırını kuran Hanım Güngör, 4 yıl içinde bölgenin en meşhur gözlemecisi olmayı başardı. Patatesli, peynirli ve kıymalı gözlemelerinin yufkalarını usta elleriyle kendisi açan Hanım Güngör, ?Gözlemeci Hanım Abli? ismi ile anılıyor. Haftanın her günü iş başında olan kadın, bugünlerde gördüğü ilgiden oldukça mutlu.

 

?GÖZLEMECİ HANIM ABLA?NIN YERİNE GİDENLER ZİYAFET ÇEKİYOR

 

Usta gözlemecinin en büyük yardımcısı ise, eşi İsmail Güngör. ?Gözlemeci Hanım Abla?nın yerine gidenler, gözlemelerine ve el yapımı nefis ayranına hayran kaldıklarını söylüyorlar. Gözlemenin yanı sıra el yapımı mantı, erişte, pestil  gayganası, dut kaysefesi, heris dolması da yapan iş kadını Hanım Güngör, evde oturmak yerine iş hayatına atılarak hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de kadınların istenildiğinde neler yapabileceğinin en büyük örneği oluyor. Su arada Hanım Güngör´ün Erzurum Bölgesi´nde katıldığı bir yemek yarışmasında Heriz Dolması tatlısı dalında birinciliği bulunduğu da öğrenildi.