KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR

Tarım Orman Bakanlığının başlatmış olduğu “ köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” kapsamında Erzurum’da meyvelerini topluyor.

Tarih: 10.11.2023 17:46 Güncelleme: 10.11.2023 17:46
KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR

www.erzurumgunebakias.com/ İhsan Kumru 

Tarım Orman Bakanlığının başlatmış olduğu köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var  projesinin Erzurum için önemli bir proje olduğunu ifade eden Erzurum Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, bu proje ile Ülkemizdeki tarımın ekonomisinin kalkınması adına önemli katkılar sağlamış olacaktır. 

Akpunar,” Tarım Orman Bakanlığının başlatmış olduğu “ köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesi şehrimiz için önemli bir proje olduğunu ifade edebilirim. Bu anlamda çiftçilerimizin bu projeye başvuru yaparak yararlanmalarını istiyorum. Yapılan proje ülkemizdeki tarımın ekonomisinin kalkınması adına önemli katkılar sağlamış olacaktır. Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesinin krediler 400 bin TL başlıyor. Başvuru yapacak olan kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması, Protokol tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması, Projede yer alacak yetiştiriciler, İlçe merkez ve köylerinde ikamet ediyor olmalıdır. Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve damızlık küçükbaş hayvan ve yeni doğacak yavruları barındırma kapasiteli barınağa sahip olması gerekir. Hızlı ve sürekli değişim içerisinde bulunan tarım sektörü dünyada stratejik öneme sahip hale geldi. Dünya için ana strateji oluşturmaktadır. Mücadelenin temel amacı gelecek nesillere organik ürünler temin etmek.  Projenin amacı köylerde yaşayan insanları teşvik ederek koyun varlığını artırmak ve kırsal alanlarda yaşamı desteklemektir. Bu tür projeler, köylerdeki hayvancılığı ve tarımı geliştirmek, kırsal alanlarda istihdamı teşvik etmek ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmek adına önemlidir. Proje ile Küçükbaş hayvancılık işletmelerinin ölçeklerinin büyütülmesi, İlimizdeki ve ülkemizdeki küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, Atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, Yerel koyun ırklarıyla bölgesel kalkınmanın sağlanması, Bölgesel üstünlüklerin ekonomik güce dönüştürülmesinin sağlamak, Yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması amaçlanıyor.”