KÖZLENMİŞ SÜT MISIRA RAĞBET FAZLA

Erzurum’un en kalabalık caddelerinden birisi olan cumhuriyet caddesinde seyyar tezgâhlarda satılan közlenmiş mısır akşam saatler de havaların güzel olmasından dolayı dışarıya çıkan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Tarih: 01.07.2023 16:39 Güncelleme: 02.07.2023 01:04
KÖZLENMİŞ SÜT MISIRA RAĞBET FAZLA

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Yazın kabalık cadde ve sokaklar da kurulan seyyar tezgâhlar da haşlanmış ve közde pişirilerek satılan mısırları beğeniyle tüketiliyor. Mısır veya  mısır unu tüketiminin fazla olduğu Erzurum'da çok sayıda seyyar tezgâhlarında süt mısırı satılıyor. Közlenmiş mısır yemek isteyenler ise mangaldaki közde hazırlanan mısırları 10- 15 dakika bekleyişin ardından tüketmiş oluyorlar. 

Genelde akşam saatlerinde havaların serin olmasını değerlendirmek için dışarıya çıkan vatandaşların közlenmiş mısır yemek için sıra beklediklerini dile getiren mısır satıcısı Nurettin Akçelik, süt mısırın haşlanmış halini gündüz saatlerinde bitirdiklerini, közlenmiş mısır ise akşam saatlerinde tüketildiğini, közlenmiş ve haşlanmış süt mısırının tane fiyatını 20 TL’den sattığını söyledi.

Akçelik,” Haşlanmış, közde ve bardakta mısır satışımız oluyor.  Gelen vatandaşlarımıza her daim hizmet vermeye çalışıyoruz. Buraya gelen turistlere leziz mısır yedirmek, mısırın tadını almaları için çaba sarf ediyoruz.  Mısırın leziz olması için en az 2 saat suda kaynaması gerekiyor. Mısır zaten bir sokak lezzetidir. Bir balık ekmek gibi sokaklarda insanların tadabileceği leziz bir üründür. Herkese gelip burada mısır yemesini tavsiye ederim. Erzurum’a bu yıl çok geç yaz geldiği için havaların güzel olmasını değerlendiren vatandaşlar köz ve haşlanmış mısırın tadını çıkarıyorlar. Gündüz vakitleri genelde bardak mısır ve haşlanmış mısır satışımız fazla oluyor. Akşam saatlerinde ise köz mısırı daha çok tercih vatandaşlar tercih ediyorlar. Hem haşlanmış hem de köz de mısırın tane fiyatı 20 TL olarak satışını yapıyoruz.  Közlenmiş mısırın pişmesi için bekleme süresi 15 dakikayı buluyor. Bu yüzden bazen uzun kuyruklar oluşabiliyor.”