Kredi kapatan kredi

Esnaf kredi kooperatifinden alınan kredilerle esnaflar var olan eski kredi borçlarını kapatıyor.

Tarih: 02.12.2023 16:18 Güncelleme: 03.12.2023 13:09
Kredi kapatan kredi

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Esnafların temel işletme giderleri olan işletme sermayesi ihtiyaçları, makine ve ekipman tedariği, iş yeri açılışı, reklam ve pazarlama faaliyetleri gibi alanlarda kullanılan Esnaf kredisi, esnafların var olan eski borçlarını kullanmak içinde kullanılıyor. 

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Önder, “Esnaf kefareti kooperatifi esnafın kara gün dostudur” ifadelerini kullandı

Önder, “Esnaf kefareti kooperatifi esnafın kara gün dostudur ve Erzurum esnafının istediği zaman her şekilde yanında olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat esnafımız bizlerden aldığı krediyle borçlarını mı kapatıyor yoksa kendi işletmesi, dükkânı için mi kullanıyor bilemiyoruz orası biraz muamma. Bu ekonomi şartlarında, özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle yatırımlar hep deprem bölgesine kaydığı için esnafımız çok zor durumdadır. Bende esnaf olduğum için ne kadar zor durumda olduklarını kiralarını ödeyemediklerini biliyorum veya yanında çalıştırdığı ustanın, çırağın, kalfanın maaşını, sigorta birimini eminim ki zar zor ödüyor ve ödeyemiyor da. Bu anlamda esnaf bizden aldığı krediyi de bir can suyu gibi kendi sermayesine kattığı da oluyor geçmişte kalan borçları için kullandığı da oluyor.