KREDİ MUSLUKLARI TEKRAR AÇILSIN

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları seçim öncesi kilitlenen kredi sisteminin yeniden açılmasını istediler.

Tarih: 17.07.2023 16:28 Güncelleme: 17.07.2023 16:29
KREDİ MUSLUKLARI TEKRAR AÇILSIN

www.erzurumgunebakıs.com /İhsan Kumru 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde esnafa verilen krediler Türkiye genelinde durdurulurken seçim sonrası Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları bu kredilerin yeniden açılması isteniliyor. 

Yakutiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Önder, Türkiye genelinde durdurulan kredilerin yeniden açılmasını istediklerini söyledi. 

Önder,” Devlet erkânlarına ve Erzurum’un seçilmişlerine sesimizi duyurabilirsek, bu şehrin altı ay kışı altı ay yazı var. Esnafımız bu enflasyonda çok zor durumda olup seçim satında krediler durduruldu. Parasal sıkılaşmanın başlayacağı yani faizlerin artacağına dair sinyal verilmesi ve makro ihtiyadi tedbirlerin kademeli olarak kalkacağının vurgulanmasını çok olumlu. Geldiğimiz süreçte acil durum önlemi olarak seçimden önce ticari krediler tamamen durduruldu. Şu an çok kısmi olarak açıldı ancak eskisi gibi taksitli krediler mümkün gözükmüyor. Esnafımızın  o kredilere ihtiyacı var. Seçim sonrası her şey rayına oturdu. Kredilerin bir an önce açılıp esnafımıza destek olarak kredi verilirse 12. Bölge Doğu’da yaşayan esnaflar çok mutlu olurlar. Esnafımızın durumu hakikaten hiç iyi değildir. Bu durum ile ilgili Erzurum’un seçilmiş milletvekilleri bakanlık ve Ankara nezdinde bir girişime gidildiği takdirde esnaf açısından çok iyi olacaktır. Türkiye genelinde krediler durdurulmuştur. Ama faiz oranları belli oldu. Artık kredi almak için hiçbir engel olmamasına rağmen bir an önce kredilerin açılmasını arzu ediyoruz. Kredilerin durdurulması seçimden önce çok güzel maddi kazanımlar oldu. Devletimiz destek olarak fazlasıyla para gönderdi. Esnafımıza dolu dolu para verdik. Malum Erzurum’un kışı belli altı ay kış altı ay yaz olduğu için bu alt ay içerisinde 2 ay hazırlık ve dört ay çalışmadır. Bu zor şartlarda esnafa yardımcı olunması adına kredilerin açılmasında Erzurum milletvekillerinden özel ricada bulunuyoruz.”