Kronik hava yolu hastalıklarıyla mücadele için toplandılar

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı kapsamında toplantı düzenleyerek, bu alanlarda çalışmalara büyük bir kararlılıkla devam edeceklerini duyurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kronik hava yolu hastalıklarıyla mücadele için toplandılar

Kronik Solunum Hastalıkları, akciğerlerin ve hava yollarının kronik hastalıklarından oluşmakla birlikte Dünya üzerinde ölümlerin en çok görüldüğü alanlardan birisi. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı bu alandaki hastalıklara yönelik yoğun çalışmalar göstermiş ve göstermeye devam ediyor. Bu yönde Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı kapsamında Çalışma ve Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.

Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı kapsamında ?Çalışma ve Yürütme Kurulu Toplantısı? Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mihriban Yazıcı´nın başkanlığında gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Eğitim Salonunda gerçekleşen toplantıya; İl Sağlık Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi, Yakutiye İlçe Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye İlçe Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Palandöken Toplum Sağlığı Merkezi, Yakutiye Toplum Sağlığı Merkezi´nden katılım sağlandı. Toplantıda tütün ile mücadele ve kronik hava yolu hastalıklarını önleme konularında kararlar alınırken, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kronik hava yolu hastalıklarını önleme konusunda çalışmalara büyük bir kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.


Muhammed cOŞKUN