Kuaför değil terapi

Bayan Kuaförü Memet Özdemir, kuaförde bayanların saçlarını yapmakla işin bitmediğini, aynı zamanda onların terapisti gibi olduklarını belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kuaför değil terapi

Bayan Kuaförü Memet Özdemir,  müşterilerinin saçlarına sadece şekil vermediklerini, aynı zamanda bir nevi psikolojik danışmanlık hizmeti de verdiklerini söyledi. Psikolojik sorunları olanlardan, ailevi sıkıntılar çekenlere varıncaya kadar her türlü dertlerini kendileriyle paylaştıklarını aktaran Özdemir, çoğu bayanın, rahatlama yolu olarak bayan kuaförleri tercih ettiğini dile getirdi.

Ailevi ya da herhangi bir nedenden dolayı demoralize olan bayanların, kimseyle paylaşamadıkları konuları, kuaförlerine anlattıklarını ifade eden Özdemir, ?Müşterilerimizin sadece saçlarını yapmakla kalmıyor, onların dertlerini, problemlerini, sırlarını da paylaşıyoruz. Bayanların, depresif hastalıklara, erkeklere göre çok daha fazla çabuk yakalanabildi zaten kanıtlanmış bilimsel bir gerçektir. Morali bozuk, canı sıkkın ya da bunalımda olan bir bayan, ya saçlarında bir değişiklik, ya alışveriş yapar, ya da yeni kıyafetler deneyerek bu sıkıntılarından kurtulmaya çalışırlar. Bir bayanın saçlarıyla ilgili olarak yapılan en küçük işlem bile en az bir saat sürüyor. Aslında biz de işimizi seviyoruz. İnsanların size güvenmesi, size sırlarını anlatması çok güzel bir duygu. Müşterimiz olan bayan elbette bir saat boyunca aynaya bakmakla yetinmiyor. Sıkıntısını anlatıyor, derdini ifade ediyor. Bazen öneride bulunmamızı isteyenler bile oluyor. Hemen her gün onlarca bayan müşteriye hizmet verdiğimiz için, artık bayanların çektiği ya da çekmesi muhtemel sıkıntılar hakkında uzmanlaştık. Ama yine de bazen kendimizi büyük bir yük altında hissediyoruz. Bu da bize ağır gelebiliyor. Ama her şeye rağmen onların sıkıntılarını dinliyor, çözüm yolları sunuyoruz. Yani müşterilerimiz bizden sadece saç bakım hizmeti almakla kalmıyor aynı zamanda psikolojik terapi de görmüş oluyorlar.? dedi.

 Muhammed CŞOKUN