Küçük esnaf kepenk kapatıyor!

Küçük esnaf kepenk kapatıyor! Uluslararası çapta ki büyük firmalarla rekabet edemeyen küçük esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Nesrin Çetinkaya Uluslararası çapta ki büyük firmaların küçük esnafı son derece olumsuz etkilediğini belirten Erzurum Bakk

Tarih: 01.01.0001 00:00
Küçük esnaf kepenk kapatıyor!

Nesrin Çetinkaya

Uluslararası çapta ki büyük firmaların küçük esnafı son derece olumsuz etkilediğini belirten Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, mahalle bakkallığını, manavlığını dahi bu firmaların üstlendiğini vurguladı. Küçük esnafın büyük firmalarla rekabet etme şansının olmadığına dikkat çekken Güzelsoylar, yılda 50-60 civarında esnafın kepenk kapattığını dile getirdi. Sorunun çözümü olarak haftanın belirli gün ve saatlerinde büyük firmaların kapalı olması gerektiğini söyleyen Güzelsoylar, bu sayede az da olsa küçük esnafın iş yapabileceğine vurgu yaptı.

BÜYÜK FİRMALAR, KÜÇÜK ESNAFA KENEPK KAPATTIRIYOR

Konuya ilişkin değerlendirmelerini GÜNEBAKIŞ´a paylaşan Güzelsoylar, ?Büyük firmalar, uluslararası çapta ki marketler Erzurum´da ki tüm esnafımız etkiliyor. Bakkalımıza, manavımıza, kasabımıza, tavukçumuza, kunduracımıza, konfeksiyoncumuza ve daha birçok esnafımıza etki ediyorlar. Bu bizim memleketimizin, şehrimizin, esnafımızın en büyük sorunlarından biridir. Bunlar mantar gibi türediler. Her mahallede, mahalle bakkallığının yerini uluslararası büyük firmalar yapar oldu. Küçük esnafımıza bu noktada sahip çıkılmalı ve duyarlılık gösterilmeli. Küçük esnafımız sıkıntıda. Kış kapıda, yarın öbür gün havalar daha da soğuyacak, erken saatlerde hava kararacak. Esnafımızın durumu, konumu bellidir.  Sıkıntılar bu doğrultuda daha da artacak. Küçük bakkallarımızın uluslararası büyük firmalarla, marketlerle rekabet etmesi mümkün değil. Baktığımız zaman bundan 1,5 yıl önce bir yasa çıktı. Örneği haftada belirli bir gün, belirli bir saatte ya da bu büyük marketlerin kapanması esnafı az da olsa rahatlatacak. Haftada da bir gün dahi olsa bu esnafımız az da olsa iş yapabilecektir. İnsanımız elbette büyük firmalardan da alışveriş yapacak fakat bu yaparken küçük esnafımızın unutulmaması, bir kenara atılmaması gerekir. Küçük esnafın yani bakkalın, manavın yeri her aman daim olmalıdır. Tabi ki küçük esnafa sahip çıkılarak, onları mağdur etmeyerek bu dediklerimiz gerçekleşebilir. Yılda en az 50-60 civarında büyük firmalarla rekabet edemeyen küçük esnafımız dükkân kapatmakta. Talebimiz küçük esnafa sahip çıkılsın, esnafımız mağdur olmasın? ifadelerine yer verdi.