Küçük Hafızlardan Cuma namazı karşılaması

Erzurum’da yer alan Özel Orta Öğretim Abdurrahman Gazi erkek öğrenci yurdunda hafızlık yapan orta okul öğrencileri, Cuma Namazlarında çevreden gelen halkı tevazu ve hoşgörü ile karşılayıp cemaat oluşturuyorlar

Tarih: 23.12.2022 17:35 Güncelleme: 23.12.2022 17:36
Küçük Hafızlardan Cuma namazı karşılaması

 Fesli ve cübbeli küçük çocukları gören vatandaşlar çocuklara büyük ilgi duyuyor.

Talha KOCA

Abdurrahman Gazi Türbesi çıkışında yer alan Orta Öğretim Abdurrahman Gazi erkek öğrenci yurdunda, büyük bir çoğunluğu 11 ile 14 yaş aralığındaki yaklaşık 100 orta okul öğrencisi Cuma Namazlarında vatandaşları kapıdan samimiyetle karşılayarak cemaat oluşturmakta. Yatılı kaldıkları yurtta hem orta öğretim düzeyinde normal okul eğitimi alan çocuklar hem de hafız olabilmek için büyük gayret gösteriyor. Kurs girişinde karşıladıkları vatandaşlara büyük ilgi gösteren küçük hafızlar, Cuma Namazı sırasında da müezzinlik ederek ve güzel dualarla cami cemaatini mest ediyor. Yurtlarında yer alan mescidin yarısından fazlasını dolduran küçük hafızlar, cemaate karşıda büyük saygı ve sevgi çerçevesinde bir yaklaşımda bulunuyor. Namaz bitiminde ellerinde tepsilerle vatandaşları çıkış kapılarında bekleyen çocuklar, mescit cemaatine çay ikramında bulunuyor. 

KÜÇÜK HAFIZLARIN EBEVEYNLERİ DE ÇOK MEMNUN 

Cuma Namazı çıkışında yetiştirilmek üzere kursa bıraktıkları çocuklarını hafta sonu tatili için eve götürmek için kapı önünde bekleyen ebeveynler, verilen eğitim hizmetinde çok memnun olduklarını belirtirken “Çocuklarımız bura da hemen okul eğitimi alıyor hem de Kur’an-ı Kerim’i ezberliyorlar. Verilen iki eğitimde fevkalade! Çocuklar küçük oldukları için ilk geldiklerinde kalmak istemiyordular. Her hafta sonu dört gözle gelmemizi bekliyordular. Ancak kursa alıştıktan sonra yurttan vaz geçemiyorlar. Pazartesi sabahı bırakarak Cuma günü namaz çıkışında aldığım çocuğumu şimdi eve götüremiyorum. Yurt hayatını bayağı sevmiş durumda, bende özlediğim için 15 günde bir zor eve götürüyorum. O zamanda gelmek istemiyor ancak evde annesi de bende çok özlüyoruz ve gelip zorla götürüyorum ve hafta sonunu beraber geçiyoruz” dedi. 

KISA SÜRE DE HAFIZ OLABİLİYORLAR

Kursa başlayan küçük çocuklar yatılı olarak kalmış oldukları yurt da verilen eğitim sayesinde çok kısa süre de hafız olabiliyor. 1 yıl gibi çok kısa süre de Kur’an’ı Kerim’i ezberleyebilen çocukların yetiştirildiği bu yurt, verilen hızlı eğitim sayesinde ebeveynlerinde büyük beğenisini toplamakta. Hocaların çocukları sürekli dersle boğmadıklarını belirten ebeveynler, ders vakti sonrasında yurt bahçesinde çocuklar için çeşitli aktiviteler yapıldığı aktarırken, futbol ve benzeri oyunlar oynadıklarını zaman zaman da yurdun üst kısmında yer alan Abdurrahman Gazi Türbesi Piknik ve Mesire alanında çocukların pikniğe götürüldüğünü bu sayede kafa dağıtmaları için benzeri çalışmaların da yapıldığını söylediler.