KÜÇÜK İHMALLER BÜYÜK FELAKETLER GETİRİYOR…

Cimrilik ten çok ihmalkâr bir millet olarak ihmalkârlık can alıyor…

Tarih: 24.04.2023 10:36
KÜÇÜK İHMALLER BÜYÜK FELAKETLER GETİRİYOR…

WWW.GUNEBAKIŞ.COM Rabia ASLAN KARAKAŞ

Cimrilik ten çok ihmalkâr bir millet olarak ihmalkârlık can alıyor… 

Sitemiz Muhabirlerinden Rabia Aslan Karakaş millet olarak ihmalkâr bir yanımızı yaptığı özel haber ve söyleşisi ile ortaya çıkardı. 

800,00 TL ye araba alıyoruz. 50,00 TL ye yıkıp yangın tüpü almıyoruz, sonuç felaket oluyor. Özellikle Bayramlarda ve tatil günlerinde tatil yapmayı seven Türk Milleti küçük ihmaller sebebiyle büyük felaketler yaşıyor.  Yangın Tüpleri Kuru kimyevi tozlu yangın söndürme tüpleri yıllık iki kez altı aylık Periyotlar halinde kontrol edilmeli, basınç değeri ölçülmelidir. En sağlıklısı iki yılda bir de tamamen boşaltılıp doldurulmasıdır. Köpüklü yangın söndürme tüplerinde ise periyodik bakım ve dolum süresi yıllık bir kezdir. 

Kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazları 1 kere kullanılabilir. 6 kg’lık bir söndürücünün 1 kg’ını veya yarısını kullansanız dahi söndürücü içinde kalan gazı vana ağzından kaçırarak basıncını boşaltır. 1-2 saat sonra söndürücü tamamen boşalır. Günümüzde yangın tüpü dolum fiyatı ortalama 50 TL – 250 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

Sitemize açıklama yapan yangın tüpü satıcıları Yangın tüpü dolumu nerede yapılır sorusu çok fazla sorulmaktadır. Yangın tüpü dolumu genel olarak yangın tüpü satışı yapan ve yangın söndürme sistemleri hizmeti veren firmalar tarafından yapılmaktadır. Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. 

Yangın tüplerinin üzerinde bilgi bölümü yer almaktadır. Burada içerisindeki etken maddeler ve çeşitli uyarılar bölümü söz konusudur. Burada görmüş olduğunuz yazılar arasında çoğunlukla üst köşesinde yangın tüpü dolum tarihi ve son kullanma tarihi belirtilmektedir. Yangın tüpü satıcıları açıklamalarına devamla, 800,00 TL verip araç alıyoruz, 50,00 TL ye kıyıp aracımıza yangın tüpü ihmalkârlık sonucu almıyoruz, yollarda araçta olası bir yangın sonrası hem mal hem de can kaybı yaşıyoruz şeklinde görüşlerini açıkladılar.