KUDAKA 116 PROJEYE TOPLAMDA 97 MİLYON TL MALİ VE TEKNİK DESTEK SAĞLADI

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, kuruluş amacı doğrultusunda 2022 faaliyet yılında bölgenin kalkınmasına yönelik faaliyetlerini ulusal plan ve politikalarda belirlenen önceliklerle uyumlu olacak şekilde sürdürdü.

Tarih: 17.05.2023 18:49
KUDAKA 116 PROJEYE TOPLAMDA 97 MİLYON TL MALİ VE TEKNİK DESTEK SAĞLADI

www.erzurumgunebakis.com / Berivan POLAT 

KUDAKA, 2022 yılı içerisinde bölgede yatırım ortamı altyapısını güçlendirmeye yönelik projelerin yanı sıra tarım, sanayi ve turizm sektörlerindeki paydaşların sunduğu “istihdam, üretim ve ihracat” temalı 116 projeye toplamda 97 milyon TL mali ve teknik destek sağladığını ifade eden Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)  Genel Sekreteri Oktay Güven,  söz konusu destekler kapsamında bin 630 kişilik yeni istihdam beklendiğini söyledi.

Güven,”   KUDAKA, 2022 yılı içerisinde bölgede yatırım ortamı altyapısını güçlendirmeye yönelik projelerin yanı sıra tarım, sanayi ve turizm sektörlerindeki paydaşların sunduğu “istihdam, üretim ve ihracat” temalı 116 projeye toplamda 97 milyon TL mali ve teknik destek sağladı. Söz konusu destekler kapsamında 1630 kişilik yeni istihdam beklenmektedir. Bunun yanı sıra, “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” ile “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında imalat sektörü yaklaşık 25 milyon TL tutarında destek sağlanmıştır. Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Çuval Fabrikası ve Çat ilçesinde kurulan Tekstil Fabrikası projeleri ile bölgede istihdamın artırılmasına önemli derecede katkı sunulmuştur. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 2023 yılında yürütülecek projelerin değerlendirme süreçleri ise halen devam etmektedir.  2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Yatırım tutarı toplam 20 Milyon TL olan Erzurum’da 3, Erzincan ve Bayburt’ta 2’şer olmak üzere toplam 7 projeye yaklaşık 13,5 Milyon TL destek sağlanacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgede 73 kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Bunun yanı sıra, “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” ile “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında imalat sektörü yaklaşık 25 milyon TL tutarında destek sağlanmıştır. Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Çuval Fabrikası ve Çat ilçesinde kurulan Tekstil Fabrikası projeleri ile bölgede istihdamın artırılmasına önemli derecede katkı sunulmuştur. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 2023 yılında yürütülecek projelerin değerlendirme süreçleri ise halen devam etmektedir. 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Yatırım tutarı toplam 20 Milyon TL olan Erzurum’da 3, Erzincan ve Bayburt’ta 2’şer olmak üzere toplam 7 projeye yaklaşık 13,5 Milyon TL destek sağlanacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgede 73 kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler için İşgücü Piyasasını Destekleme Programı (Neet Pro)” isimli AB programına Ajansımızca sunulan 8 milyon 500 bin TL bütçeli “TRA1 Neets Youth” isimli projenin destek sözleşmesi imzalandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 120 kişinin tekstil/hazır giyim sektöründe nitelikli işgücü olarak istihdam edilmesi hedeflenmektedir. “