KUDAKA KADIN GİRİŞİMCİLERE 52 MİLYON KREDİ DESTEĞİ VERDİ

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)  kurulduğu günden bugüne sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı girişimci kadınları desteklemeye devam ediyor.

Tarih: 10.03.2024 11:31
KUDAKA KADIN GİRİŞİMCİLERE 52 MİLYON KREDİ DESTEĞİ VERDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Mali Destek, Teknik Destek, Finansman Desteği, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kadın istihdamını güçlendiren, kadınların sosyal yaşamlarını iyileştiren 22 projeye toplam da 52 milyon TL destek sağlandı.

 Teknik Destek 7 proje 1milyon 195bin TL,  Mali Destek 8 proje 19 milyon 712 bin TL, Finansman Desteği 1proje                471 bin781TL, SOGEP    6 proje  31 Milyon 135 bin TL ve toplamda 22 proje için 52 Milyon 515 bin TL Kredi desteği verdi. 

Son yıllarda kadın girişimciler aldıkları desteklerle bölgede birçok insana istihdam sağladığını ifade eden Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)  yetkilileri, Türkiye gibi gelişen ekonomilerde kadın işgücünün büyük önem taşıdığını söylediler.

KUDAKA yetkilileri,” Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)   kurulduğu günden bugüne sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı girişimci kadınları desteklemeye devam ediyor.  Mali Destek, Teknik Destek, Finansman Desteği, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kadın istihdamını güçlendiren, kadınların sosyal yaşamlarını iyileştiren 22 projeye toplam da 52 milyon TL destek sağlandı. Teknik Destek 7 proje 1milyon 195bin TL,  Mali Destek               8 proje 19 milyon 712 bin TL, Finansman Desteği 1proje                471 bin781TL, SOGEP  6 proje  31 Milyon 135 bin TL ve toplamda 22 proje için 52 Milyon 515 bin TL Kredi desteği verdi. Son yıllarda kadın girişimcilerimiz aldıkları desteklerle bölgede birçok insana istihdam sağladı. Kadınların iş sahibi olması, kendiişlerinin patronu olması kadın çalışanların istihdamını da artırıyor. Kadınların iş hayatına katılmalarının ülke ekonomisine de ciddi katkıları oluyor. Türkiye gibi gelişen ekonomilerde kadın işgücünün büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu potansiyel gücü sadece ekonomik anlamda değil, toplumsal uzlaşı ve empati kültürünün yerleşmesi açısından da önemsiyoruz.   Özetle, kadın girişimcilerin her anlamda danışabileceği, farklı yöntem ve yaklaşımlar öğrenebileceği kaynaklar oluşturmaya odaklandık. Kadın girişimciliğini teşvik etmek için yaptığımız etkinlikler ve hayata geçirdiğimiz özel programlarla, kadınların güçlenmesi yaklaşımını benimseyen, pozitif ayrımcılık yapan bir olmaya önem verdik.”