KUDAKA’dan Hali Hazırda 2 Proje Yolda…

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzurum için 2 yeni proje müjdesi verdi.

Tarih: 19.10.2023 18:46
KUDAKA’dan Hali Hazırda 2 Proje Yolda…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Proje çalışmalarına devam eden Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, (KUDAKA) 2 yeni proje müjdesi verdi. 

KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzurum’da devam eden projelerden bahsetti. Hali hazırda devam eden projelerde hiçbir problem olmadığını ifade eden Güven, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi (EBB) ile yaptığımız Oltu Çuval Fabrikası projemiz tamamlandı, hizmete açıldı. 350 civarında kişiye istihdam oluşturuldu. Çat da ki tekstil fabrikası projemiz tamamlandı 80-90 kişi arasında kişiye istihdam sağlandı. Bunun yanı sıra özel sektörle yürüttüğümüz yatırım projeleri devam ediyor, herhangi bir pürüz yok. Peyderpey tamamlanıyor, yatırımcılar yatırımlarının karşılıklarını alıyorlar. Erzurum genelinde şu an işler yolunda, herhangi bir sorunumuz yok. İstihdam ön gördüğümüz gibi devam ediyor” dedi.  

Müjdesi verilen projeler için onay beklediklerini söyleyen Güven, eli kulağında olan projeler hakkında bilgi verdi.

“Önümüzde henüz izin çıkmamış ancak izin geldiği anda gerçekleştireceğimiz projelerimiz bulunuyor. Birisi, EBB ile planladığımız tarımsal verimliliği artırmaya dönük yeni bir yöntemle gübre üretip ithal ettiğimiz bir gübreyi Erzurum’da üretip hem kendi ihtiyaçlarımız için üretip hem de çevre illere bölgelere satma konusunda bir projemiz var. Çok yüksek verim sağlayan bir gübre, Allah izin verirse bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeye başlamak için uzun bir süre bekleyeceğimizi düşünmüyorum. En kısa zamanda proje onaylanacaktır. Bunun yanı sıra Çat’ta yine bir tekstil projemiz var, orada da bir yatırımcımız var. Sıcağa dayanıklı tekstil malzemelerini üreten bir yatırımcı. Kendisi Çatlı, yatırımını Erzurum’a taşımayı düşünüyor. Bu iki proje şu an itibariyle eli kulağında diyebiliriz, ancak henüz kesinleşmiş değil.”  

Her iki projeye de güvendiklerini söyleyen KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, bu projelerin hem istihdam sağlama hem de üretim gücünün artması bağlamında Erzurum’a değer katacağını düşündüklerini, projeler için gereken onayın bu yılın sonuna kalmayacağını, kısa süre içerisinde en az birisine başlayacaklarını söyledi. 

Açıklamalarını, “İstihdam önemli bir husus, özellikler sanayisi gelişmemiş illerde istihdam oluşturmak gerçekten zordur” şeklinde devam ettiren Güven, konuşmasını, konuşmasını “Erzurum’un da sanayisi gelişmekte olan bir sanayidir. Dolayısıyla üretim gücü bağlamında sorunlarımız da bulunuyor. Üretim gücünü artırıp daha fazla istihdam sağlamak için yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Bunu da bir taraftan bölge içinde kendi dinamiklerimizle, bir diğer taraftan bölge dışından veya yurt dışından yatırımcı çekerek karşılayacağız” şeklinde sonlandırdı.