KUDAKA’nın 2023 destekleri ve bütçeleri

Erzurum Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 2023 yılında istihdam açısından getirisi yüksek projelere imza attı.

Tarih: 17.11.2023 13:35
KUDAKA’nın 2023 destekleri ve bütçeleri

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 2023 yılında istihdam açısından getirisi yüksek projelere imza attı.

Yapılan projelerden bazıları şu şekilde: 

"TRA1 Neets Youth"

"Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler için İşgücü Piyasasını Destekleme Programı (Neet Pro)" adlı AB programının bir parçası olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen "TRA1 Neets Youth" isimli projenin destek sözleşmesinin Ajansınız tarafından imzalandı. Bu proje, 120 gencin meslek edinmelerini hedefleyen ve 8 milyon 500 bin TL bütçeli bir proje olarak kayda geçildi.

2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı. (SOGEP) 

Programın amacı, illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları çözmek, toplumun dezavantajlı kesimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliği artırmak.

Bu çerçevede, bölgeden başarılı bulunan 7 proje Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazandı. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 20 Milyon TL olup, KUDAKA tarafından yaklaşık 13,5 Milyon TL destek sağlandı. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgede 73 kişi istihdam edildi. 

2023 Yılı Teknik Destek Programı

Bu destek, özellikle planlama çalışmaları olmak üzere bölge plan ve programlarını uygulama veya yerel kalkınma kapasitesini artırma faaliyetlerini içeriyor. Proje, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği'nin 7/A maddesinde belirtilen başvuru sahiplerine yönelik olarak yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmaları desteklemeyi hedefliyor.