Kulis Haber: AK Parti'de genel seçim raporu masada

AK Parti, Ağustos ayında Türkiye'nin tüm köy ve mahallelerinde ziyaretler yapacak. Sahada talepler not edilecek, yerel seçim için nabız tutulacak.

Tarih: 11.08.2023 14:42
Kulis Haber: AK Parti

AK Parti, teşkilatlardan ve 268 milletvekilinden gelen genel seçim raporunu değerlendirdi. Ağustos sonuna kadar ise Türkiye'nin tüm köy ve mahallelerinde ziyaretler gerçekleştirilecek. Yerel seçimlerde ise hedef adayların yıl bitmeden kamuoyuna duyurulması.

AĞUSTOS'TA 18 BİN KÖY, 32 BİN MAHALLEYE ZİYARET

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda teşkilat başkanlığı, illerden ve milletvekillerinden gelen seçim değerlendirme raporunu Erdoğan'a sundu. Yürütülen saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. AK Parti, ağustos ayında Türkiye'deki tüm köylere ve mahallelere ziyaret gerçekleştirme kararı aldı. Bu kapsamda milletvekillerinden oluşturulan heyetler, 18 bin 210 köy ve 32 bin 119 mahallede ziyaretler yapacak.

Ankara ve İstanbul gibi kentler için strateji ekibi özel çalışma yapacak. Belediye başkan adaylıkları için ilçe teşkilat başkanları 24 Ağustos'a kadar istifalarını verebilecek. Yerel seçimlere gidilirken ilçe başkanlarının dörtte birinin değişmesi bekleniyor. Bu değişimde adaylık, performans ve takviye durumları göz önüne alınacak.

ADAYLIK BAŞVURUSU VE TEMAYÜL YOKLAMASI KASIMDA

AK Parti, belediye başkan adaylıkları için müracaatları kasım ayı başında alacak. Müracaatların ardından kasım ortasında temayül yoklaması yapılacak. Yoklamadan çıkan isimler üzerinden nihai kararı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon verecek. AK Parti'nin hedefi, belediye başkan adaylarını yıl bitmeden peyderpey kamuoyuna tanıtmak. Rekabetin yoğun yaşanacağı seçim çevrelerinde adayların daha erken açıklanması planlanıyor.

OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRE KARARI 5 EYLÜL'DE

Toplantıda, 7 Ekim'de Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak kongrenin hazırlıkları da ele alındı. Kongrenin startı 5 Eylül'de toplanacak MKYK toplantısında alınacak kararla verilecek. O toplantıda belediye başkanlıklarında 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmayacağı da netleşecek.

AK Parti'nin bin 560 delegesi, 4'üncü olağanüstü büyük kongre için Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda 7 Ekim'de hazır bulunarak, partinin genel başkanını ve yetkili organlarını seçecek. Kongrede tüzükte değişiklik yapılması öngörülmüyor. Kongre hazırlıkları için iş bölümü de yapıldı. Tanıtım ve medya başkanlığı kongrenin temasını ve kullanılacak slogan ile müzikleri belirleyecek. 2024'te başlayacak il-ilçe kongrelerinin ardından bu kez olağan kongre yapılacak. HABER MERKEZİ