Kültür mirası Ali Paşa Konağı restorasyona alınıyor

Tarihi Ali Paşa Konağı, Vali Seyfettin Azizoğlu´nun yoğun girişimleriyle restorasyona alınacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, restorasyon ihalesinin yarın yapılacağını duyurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kültür mirası Ali Paşa Konağı restorasyona alınıyor

Günebakış/

Muhammed cOŞKUN

Bir kültür mirası olan Ali Paşa Konağı, Vali Seyfettin Azizoğlu´nun girişimleri sonucu restorasyona alınacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün konakla ilgili yaptığı çalışmaları inceleyen Vali Azizoğlu, restorasyonu noktasında yoğun girişimlerde bulundu.

Yapılacak restorasyonla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, tarihi kültürel bir mekanın daha gelecek nesillere aktarılacağını belirtti. Almaz, ?Tarihi Ali Paşa Konağı´nın yarın restorasyon ihalesini gerçekleştireceğiz. Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlunun yoğun girişimleri sonucu gerçekleştirilecek bu restorasyon sayesinde, tarihi kültürel bir mekan daha gelecek nesillere aktarılması sağlanacak. Yarın ihale gerçekleştikten sonra inşallah çalışmalarda en kısa sürede başlayacak. Restorasyon çalışmalarının 4-5 ay içinde bitmesini umuyoruz. Aslı bozulmadan gerçekleştirilecek bu konak, Erzurum´un kültürel yapısını temsil noktasında önemli özelliklere sahip. Aslını bozmadan gerçekleştirilecek restorasyon sonucunda yaz sonu veya sonbahara hazır hale geleceğini bekliyoruz.? dedi.