Kültür Turizm İl Müdürlüğü´nden bir ilk daha BEAH´a kitap okuma salonu

Cemal almaz yönetiminde Kültür Turizm İl Müdürlüğü, bir ilke daha imza attı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kitap okuma salonu oluşturan kurum, hasta ve hasta yakınlarının müsait zamanlarını kitap okuyarak geçirmesini amaçlıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kültür Turizm İl Müdürlüğü´nden bir ilk daha  BEAH´a kitap okuma salonu

 

Dilek BAYRAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün talebi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan kütüphane, düzenlenen tören ile hizmete girdi. Programa Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Embiya Aksakal, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice, hastane ve kütüphane personeli katıldı.

Hastane bünyesinde kütüphane biriminin oluşturulmasının son derece önemli bir hizmet olduğunun altını çizen BEAH Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice, "Hastanemize gelen misafirlerin hoşça vakit geçirmeleri açısından bu kütüphane çok önemli. Hastanemizde okuma salonunun açılmasından dolayı son derece mutluyuz." dedi.

İl Halk Kütüphanesi ve hastanelerinin ortaklaşa oluşturduğu kütüphanenin hizmet açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Embiya Aksakal da, "Kültür Turizm İl Müdürümüzün gayreti, hastane yönetimimizin duyarlılığı ile bünyemizde böyle bir birim oluşturduk. Amacımız burada vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Ücretsiz olarak yararlanılan kütüphanede, ihtiyaç duyulan çeşitli yayın organlarından da yararlanılacaktır" diye konuştu.

ALMAZ´IN KONUŞMASI

BEAH´a kazandırılan kitap okuma salonunun Kültür Turizm Müdürlüğünün yine ilklerinden biri olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ise, ?Türkiye´de bir ilke daha imza attık. Bu kadar mütevazi görünmesine bakmayın. Bir ilk olmasının sebebi devlet hastanesinde yine bir devlet Kuruluşu tarafından açılan kütüphane oluşudur. Bu ne demek devlet hastanesinde bir ilk olarak kütüphane hizmeti verilmektedir. Bu imkanları bizlere sunan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticilerine teşekkür ederim. Okuyucularımız adına da teşekkür ederim. Böyle bir hizmet verirken hastanede bulunan hastalar, mağdur durumda olanlar, hastanede yatan veya hastalarına refakat eden tüm misafirlerimize yöneliktir. Ödünç verme tamamen ücretsizdir. Kütüphanemizde şu anda 2 bin 500 kitap bulunmaktadır. Raflarımızı tamamen dolduracağız. Kitaplarımızın tamamen hikaye ve roman tarzındadır. Takdir edersiniz ki buralarda kalan insanlar daha çok roman türü kitaplar okumayı tercih ederler. Hastanemizde bir gün veya on gün kalması önemli değil, kitaplarımızı alan kişiler okuduktan sonra tekrar değiştirme imkanından yararlanacaklardır" diye konuştu.

HAFTANIN 5 GÜNÜ MESAİ SAATLERİNDE AÇIK KALACAK

Kütüphanede 2 bin 500´e yakın kitap ve çeşitli envanter bulunuyor. Kütüphane bünyesinde ayrıca 12 çeşit sürekli yayın, ulusal ve yerel gazetelerde bulunacak. Hastanede bulunan hasta yakınları veya hastaların zamanlarını değerlendirmek açısından kütüphaneden ücretsiz yararlanabilecek. Kütüphane hafta içi 5 gün, saat 09.00-17.00 arasında açık bulunacak.