“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NI TEBRİK EDİYORUM”

Palandöken Kaymakamı Tutka’dan “Kültür Yolu Festivali” açıklaması.

Tarih: 21.08.2023 18:20
“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NI TEBRİK EDİYORUM”

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın 11 ilde başlattığı Kültür Yolu Festivali Erzurum’da da halk tarafından büyük bir ilgi görüyor. 

Kültür Yolu Festivali’nin Erzurum’da ki merkezi olan Palandöken’de halk festivale yoğun ilgi duyuyor. Erzurum Palandöken Kaymakamı Uğur TUTKAN festival hakkında ki düşüncelerini dile getirdi. Tutkan, halkın bu festivalde özellikle konserlere daha çok ilgi duyduğunu söyledi. 

Erzurum halkının bu gibi konserlere daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tutkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı tebrik etti. 

Tutkan, “Kültür Yolu Projesi ile ilgili düşüncelerimi şöyle dile getirebilirim; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iyi bir bütçe ayırarak özellikle titizlenerek hazırladığı bir çalışmadır. Her bölgenin tanına ilçelerinin ismiyle hareket ediyorlar. Palandöken daha çok kış turizmi ile dikkat çeken bir ilçedir. Ancak bu şehirde bir festival yapılacaksa adı Palandöken olmalıdır, diye yola çıktıklarını düşünüyorum. Geçtiğimiz cumartesi günü başladı. Benimde gördüğüm kadarıyla halkın büyük bir desteği var. Bu proje yelpazesi çok geniş bir projedir. Projenin içerisinde her şey var. Ünlülerin gelip konser vermesi, tiyatro oyunları, bunun yanında projeye Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) dâhil edilmesi, off road grupları, müzelerin ve tarihi yerlerin önünde ki faaliyetler bulunduğu yeri tanıtım amaçlı olmuş, çokta güzel olmuş. Bunun dışında çocukları ve toplumun diğer kesimlerini eğlendirmeye yönelik aktiviteler gördüm. Çok güzel bir festival oluyor. Söylediğim gibi yelpazesi çok geniş. Erzurum halkını organize eden bir iş, halkta gördüğüm kadarıyla ilgi alanlarına göre katılım sağlıyor. Özellikle konserlere ilgi duyuluyor. Erzurum sanki konserlere daha çok ihtiyacı olan bir şehir gibi görünüyor. Bu da demek oluyor ki konserlerin yaz boyunca devam etmesi gerekiyor. Halk için gerçekten çok rahatlatıcı bir aktivite. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu açıdan çok iyi düşünmüş bu projeyi. Bu daha ilk festival, tabi ki de hatalar olacaktır ancak zamanla diğer projelerde bu hatalar ortadan kaldırılır. Büyükşehirler ve Valilikler bu işi üstlendiklerinde bu işler çok daha fazla ileriye dönük olur, yelpaze daha da genişler. Şu anda belediyeleri ve kaymakamlıkları dâhil etmediler. Tabi işin içerisine bizi de soktukları zaman daha çok genişletilebilir miydi? Bu kısımda önümüzde ki festivallerde göreceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu projeyi genel müdürlüklerle yönetti. Bu bağlamda onları da tebrik ediyorum. Ben bu projeyi çok beğendim. Umarım daha nicelerini görürüz.”