KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE SAYILI GÜNLER!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 11 Farklı şehirde gerçekleşecek olan Kültür Yolu Festivaline hazırlıklar devam ediyorken Erzurum Müze Müdürlüğünden “Biz hazırız” açıklaması.

Tarih: 10.08.2023 23:29
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE SAYILI GÜNLER!

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl

Ülkenin dört bir yanında konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere kadar birçok etkinliğin düzenlendiği kültür yolu festivali için, açıklamalarda bulunan Erzurum Müze Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Çetin Erbenzer, “Temel amacımız 19-27 Ağustos günleri arasında gerçekleşecek olan kültür yolu festivali için, Müzeyi açmak.” Olduğunu belirtti. 
Erbenzer, “Festivalde asıl öğeler, İl Kültür Müdürlüğü ve Palandöken Belediyesi olduğu için düzenlemeleri onlar ayarlıyorlar ama bizde ziyaretle ilgili, festival için burada bulanacak olan gurupların gezdirilmesiyle ilgili yardımlarımızı sağlayacağız. Misafirlerin Yakutiye Medresesini, Atatürk Evini ve Kaleyi ücretsiz bir şekilde gezebilmeleri için gerekli izinleri ayarlamaya çalışıyoruz, izinlerin alınması durumunda festival tarihinde saat 21’e kadar ziyarete açacağız. Millet Bahçesi ve Müze de festivalin içinde olup gezilecek yerler arasında bulanacak. Müze’nin temizliği ve depreme dayanıklı hale getirilen vitrinlerinin işleri bitti şimdi ise son eserlerle ve eksik olan eserlerle uğraşıyoruz. Elimizde mevcut olan 20 bin eser arasından 2 bin tane eser sergiye çıkacak. Bunlar arasında M.Ö 5.000 yıllarından başlayıp, Cumhuriyet dönemine kadar eserlerimiz mevcut olup artı olarak da Erzurum’un kültürel değerleri dediğimiz Oltu Taşı işlemeciliği, Erzurum Barı, pişmiş toprak, taş, cam, ahşap, tekstil gibi her guruptan her dönemin eserlerinden oluşan sergilerimiz olacak.”