KUM OCAĞI ÖLÜM SAÇIYOR,

Erzurum'un Tortum’un Kapıkaya Mahallesi sınırlar içerisinde bulunan kum ocağı tehlike saçıyor.

Tarih: 31.07.2023 18:28 Güncelleme: 31.07.2023 20:41
KUM OCAĞI ÖLÜM  SAÇIYOR,

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş

Yoldan gelip geçmek vatandaşlar için adeta işkenceye dönüşürken hiçbir yetkilinin de bölgeyi denetlememesi halkın tepkisine neden oluyor.

Tortum’da yaşayan kum ocağına kum almaya giden vatandaşlar yukardan gelen taşlardan dolayı korktuklarını ifade eden vatandaşlar, etrafının açılması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Buranın etrafının açılması istiyoruz çünkü vatandaş kum almaya gidiyor yukardan düşen taşlar ve buranın yıkılması her an olabilir vatandaş olarak korkuyoruz.  Biz İnsanları mağdur etmeye hakları yok.  Kaya parçaları yüzünden araçlarımızın lastikleri kesiliyor. Yola düşen taşlar gün boyu hiç temizlenmiyor. Taşların arasında araçlarımızı sürüyoruz. Özellikle yağmurlu havalarda durum daha da tehlikeli hal alıyor. Sürücüler olarak adeta ecel terleri döküyoruz. Çok büyük tehlike yaşıyoruz. Yamaçlardan yola düşen kaya parçaları saatlerce temizlenmediği gibi yolda herhangi bir işaretleme de yok. Bunun çözülmesi lazım. Hani sözde kalmaması lazım. Buradaki kum ocağı tehlike saçıyor. Yetkililer gereken adımları atsın Buradaki kum ocağı çok can alacak. Çok geç olmadan bu olumsuz faaliyetlere son verilmelidir. Devlet büyüklerimizden sesimizi duymalarını ve bu ocağın etrafının bir an önce açılmasını talep ediyoruz. Kum ocağında oluşacak bir heyelanda, taş düşmesi sonucu oluşacak yaralanma hatta ve hatta hiç istemediğimiz halde meydana gelebilecek can kayıplarının hesabını kim verecektir.  Yetkililerden bu taş ocakları için önlem almalarını istiyoruz.  Belediyenin bu duruma bir an önce el koyması lazım. Biz ilçemizde böyle bir görüntü istemiyoruz.”