“KUR’AN-I ANLAMA TEMEL ÖĞRETİM PROGRAMI” KURS KAYITLARI BAŞLADI!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı Kur’an-ı Anlama Temel Öğretim Programı başvuruları, 21 Ağustosta başlayarak 6 Ekimde son bulacak.

Tarih: 24.08.2023 20:23
“KUR’AN-I ANLAMA TEMEL ÖĞRETİM PROGRAMI” KURS KAYITLARI BAŞLADI!

www.gunebakiserzurum.com / Sedanur Bingöl

Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda başlattığı Kur’an-ı Anlama Temel Eğitim Programı hakkında açıklamalarda bulunan Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, “Amacımız, Kur’an kurslarımızda hafız olan, Kuran’ı ezberleyen, hafızlık diploması alan öğrencilerimize temel İslami ilimler noktasında ve Kur’an-ı anlama noktasında eğitim vererek ilahiyata hazırlamaktır” ifadelerini kullandı. 

Şahin, “Soğucak Kur’an kursumuzun bünyesinde İlkini geçtiğimiz yıl başlattığımız ve bu yıl ikinci yılı olan programımız geçen sene 15 kişiyle başlamışken, bu sene bu rakamların üstüne çıkarak daha iyi bir başarıya imza atacağımızı düşünüyoruz. Başvuranlar bağlamında Şu anki kayıtlara bakıldığında 15’in üzerinde bir sayı olduğunu ifade edebilirim. Müracaat sayısının yirminin üzerinde olması durumunda ön eleme sınavı yapılacak ve şartlara uyanlarla devam edilecek. 21 Ağustos itibariyle başlayarak 6 Ekime kadar devam edecek olan başvurulardan sonra, kursa başlama tarihi ise ekim ayının ortalarına ya da sonlarına doğru gerçekleşecek. Eğitimlerimiz bağlamında, sarf, navih, okuma anlama, muhadese, istima ve yazma gibi temel düzeyde eğitim vererek, Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı bu programı hem kurana yönelik bir basamak, hem de çocukların ilahiyata gitmeleri durumunda alt yapılarının oluşturulması noktasında ileri dönük bir adım olarak görüyoruz. Programa katılım şartlarından ve tarihlerinden bahsedecek olursak, ilk şartı hafızlık diplomasının olması, ikinci şartı liseyi açıktan ya da örgün olarak okuması, son şartı da başvuru yapacak kişinin 22 yaşını geçmemiş olması hususundadır. Eylül aynının ortalarında başlayacak ve haziran ayının başında son bulacak olan programımız yaklaşık 9 ay içinde iki dönem şeklinde gerçekleşecek. Birinci dönem sonunda bir sınav uygulanarak başarı elde edenler ikinci döneme geçebilecek. Sınavlarımız tamamen merkezi usulü olup il geneli başkanlarımız dâhilinde gerçekleşiyor. Programımız kızlara yönelik olduğu için eğitimleri de bayan hocalarımız tarafından alacaklar. Kızlara yönelik olmasının sebebi ise erkekler için yerlerimizin olmamasından kaynaklı olduğunu belirterek ilerleyen zamanlarda erkek öğrencilerimize yönelikte programların olacağını ifade edebilirim.”