KURAN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI

Her yıl yenisi düzenlenen Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları bu yılda Erzurum İl Müftülüğü bünyesinde gerçekleştirildi.

Tarih: 02.08.2023 20:01
KURAN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Her yıl düzenli olarak hafızlık eğitimleri veren Kuran Kurslarında, öğrencilerin hafızlığa teşvik edilmesi ve yüzüne güzel okumanın da teşvik edilmesi, özellikle eğitim süreçlerinde motivasyonlarının artırılması ve düzenli olarak öğrenciler arasında Kuranı Kerimi güzel okumada hafızlık yarışmaları tertip ettiklerini ifade eden Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can, yarışmanın bölge finalinin Bingöl’de gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Can, “Diyanet işleri başkanlığımız tarafından il müftülüklerimize yazı ulaştığı an itibariyle bizlerde bu talimatnameyi ilçe müftülüklerimize ulaştırıyoruz. İlçe müftülüklerimiz kuran kursu yöneticilerine, kuran kursları da bu yarışmaları başlatmış oluyor. İlk olarak söyleyebilirim ki bu yıl ki talimatnamemiz beşinci ayda yani mayıs ayı içinde il müftülüklerimize ulaştı. Diyanet işleri başkanlığının talimatnamesi elimize ulaştıktan sonra yazımızı ilçe müftülüklerimize yazdık. İlçe müftülüklerimizde temmuz ayı içerisinde kuran kursu ve ilçe birincilerinin seçimini gerçekleştirdi. Temmuz ayı sonu ve ağustos başı gibide il müftülüğü olarak bizler, il ve ilçelerden gelen kurs birincilerini il müftülüğümüzde bir yarışmadan geçiriyoruz. Burada il müftülüğünün kurmuş olduğumuz komisyon marifetiyle ilçe birincilerinden bir il birincisi belirliyoruz. Ardından da bu belirlediğimiz birinciler yapılacak bölge yarışmasına gidiyorlar. Hafızlık için müracaat eden ve birinci olan hafızlık yarışmasına, yüzüne güzel okuma için müracaat eden ve birinci olanda bölge yüzüne okuma yarışmasına gidiyor sonrada Türkiye finalleri gerçekleştirilmiş oluyor. Bunlar ödüllü yarışmalardır. Tabi şuan için ödül takdiri belli değil ama başkanlığımızda Türkiye finalinde ödülü belirlemiş olacak. Bizlerde bu hafta başı itibariyle yarışmalarımız şuan itibariyle yarışmalarımızı şuan da gerçekleştiriyoruz. Hafta başında kız öğrencilerimizin yüzüne okuma yarışmasını gerçekleştirdik. İlçelerimizden gelen katılımcı öğrencilerimiz arasında yapmış olduğumuz yarışma neticesinde de Oltu ilçemizden bir kızımız birincilik elde etti. Kendisi Erzurum’u 14 – 15 ağustos tarihinde Ağrı’da yapılacak olan bölge yarışmasında temsil edecek. Yine ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizin çabası da bizler için kayda değer. Bizler öğrencilere bunun bir yarışma olduğunu ifade ediyoruz. Elbette birinci ikinci olacaktır ama her biri bizim gönlümüzün birincisi. Öğrencileri teşvik etme açısından bu tür yarışmaların faydasını görüyoruz. Ağrıda özellikle kuran-ı kerimi yüzüne güzel okuma yarışmasının finali 17-18 ağustos tarihlerinde de hafızlık yarışmasının bölge finali Bingöl’de gerçekleştirilecek. Henüz hafızlık yarışmamızın il finallerini gerçekleştirmedik. Yarın il müftülüğümüzde kız öğrencilerimizin hafızlık yarışmasını il finali için gerçekleştireceğiz. Erkek öğrenciler için il final yarışmamızı da gerçekleştirerek il müftülüğü olarak bize bakan tarafıyla bu yarışmayı tamamlamış olacağız. Bu tür yarışmalar tabi ki öğrencilerin eğitim süreçlerini canlandırarak hafızlığa ve yüzüne okumaya olan ilgilerini artırıyor. Özellikle ailelere ve gelen diğer çocuklarımıza da örneklik teşkil etmesi yönüyle önemli. Bu noktada bizlerde il müftülüğü olarak bu yarışmaları oldukça önemsiyoruz. Tabi bunun dışında kuran kurslarımızda çeşitli sosyal etkinlikler, aktiviteler ve programlarda tertip ediyoruz.