Kur´an Kursları da öğretime başladı

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarıyla beraber Kur´an Kursları da öğretime başladı. Bu yıl Yakutiye bölgesinde 10 bini aşkın öğrenciyi okuttuklarını belirten İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kış döneminde ise 3 bin civarında öğrencinin eğitim

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kur´an Kursları da öğretime başladı

 

Nesrin Çetinkaya

Yeni eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarıyla beraber Kur´an kurslarının da öğretime başladığını söyleyen İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, bu yıl Kur´an kurslarının açılış programını 15 Temmuz Kurtuluş Kur´an Kursu ile yaptıklarını dile getirdi. B tipi olarak hizmete açılan bu kursta yaklaşık 60 tane öğrencinin hafızlık eğitimi alacağı bilgisini paylaşan Sula, ?Vatandaşımızın sadece maddi olarak değil manevi eğitiminde de Kur´an Kurslarının yerinin büyük olduğunu düşünüyoruz? dedi. Bu yıl Yakutiye bölgesinde düzenlenen yaz kurslarında 10 bini aşkın öğrenciyi okuttuklarını dile getiren Sula, Kış döneminde ise 3 bin civarında öğrencinin eğitim öğretime başladığını kaydetti. Sula ayrıca, ?Kur´an Kurslarında eğitimlerin izbe yerlerde, yeraltlarında değil fiziki şatlar uygun olan yerlerde yapılmasını istiyoruz? diye ekledi.

?60 TANE ÖĞRENCİMİZ HAFIZLIK EĞİTİMİ ALACAKLAR?

Bu dönem açılışı yapılan 15 Temmuz Kurtuluş Kur´an Kursunda yaklaşık 60 tane öğrencinin hafızlık eğitim alacağını söyleyen Sula, ?2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarıyla beraber Kur´an kurslarımızda öğretime başladı. Bu sene Erzurum İl Müftülüğü olarak Kur´an kurslarımızın açılış programını 15 Temmuz Kurtuluş Kur´an Kursu ile yaptık. Öncelikle bu eğitim ve öğretim döneminde B tipi olarak hizmete açılan bu kursumuzda yaklaşık 60 tane öğrencimiz hafızlık eğitimi alacaklar. Erzurum zaten hafızları ile meşhur olan, tanınan ve güzel sesli hafızları ile bilinen bir yer. İnşallah sadece orada değil, bütün eğitim kadrosu ile beraber Erzurum il ve ilçelerimizde açılış programlarıyla bu eğitime başlanmış oldu. Biz tabi Kur´an Kursları eğitim ve öğretimine başlarken Kur´an´ı Kerim´i hatasız, düzgün olarak okunmasının yanı sıra özellikle gününüzde İslami konularda çokça şey konuşulduğu bir zamanda sağlam, sahih bilgileri, Kur´an´ı Kerim´in sadece metninin değil manasının da anlaşılması, anlatılması yaşanmasıyla ilgili tedbirleri de alıyoruz? ifadelerini kullandı.

YAKUTİYE BÖLGEMİZDE 10 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYİ OKUTTUK

Yakutiye bölgesinde bu yaz döneminde 10 bini aşkın öğrenciyi okuttuklarını kaydeden Sula, Kış döneminde ise 3 bin civarında öğrencinin eğitim öğretime başladığını belirterek, ?Özellikle bu türlü Kur´an Kurslarının yapkında ve yaşatılmasında katkı ahini olan hayırsever kişi ve kuruluşların yanı sıra gerek Büyükşehir Belediyemizin, gerek ilçe belediyelerimizin bu binaların fiziki şartlarının oluşturulmasında büyük katkıları var. Özellikle vatandaşımızın sadece maddi olarak değil manevi eğitiminde Kur´an Kurslarını büyük olduğunu düşünüyoruz. Bu sene yaz kurslarında sadece Yakutiye bölgemizde 10 bini aşkın öğrenciyi okutmuştuk olduk. Kış döneminde ise erkek-kadın 3 bin bin civarında eğitim öğretime başladılar. Eğitim ve öğretimin başladığı okullarımıza ki tüm öğrencilerimize Allah´tan zihin açıklığı diliyorum. Öğretmenlerimize de öğrenciler en güzel şekilde yetiştirebilmeleri için Allah´tan güç ve kuvvet vermesi ve bu şuurla eğitim ordusunun hizmet vermesini diliyorum? diye konuştu.

?EĞİTİMLERİN FİZİKİ ŞARTLARI UYGUN OLAN YERLERDE YAPILMASINI İSTİYORUZ?

Kur´an Kurslarında eğitimlerin izbe yerlerde, yeraltlarında değil fiziki şartları uygun olan yerlerde yapılmasını istediklerinin altını çizen Sula, ?Biz Kur´an kurslarımızda alternatif bir eğitim olarak düşünmüyoruz ama 4-6 yaş aralığından başlayarak yetişkin inanlara da Kur´an eğitimini vermeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda da yetişmiş elemanların sayılarının artması için gayret gösteriyoruz. Kur´an Kurslarında eğitimlerin izbe yerlerde, yeraltlarında değil fiziki şartları uygun olan yerlerde yapılmasını istiyoruz. Biz sağlam bilgiliyi, doğru bilgiyi insanların zihinlerine yerleştirdikçe bugün açılan Kursumuzun adı 15 Temmuz´du. İlerde başka 15 Temmuzların yaşanmaması için bir adım atmış olacağız? dedi.