Kur´an öğreticilerine çevrimiçi seminer düzenlendi

Erzurum ve bölge illerinden 4/B Sözleşmeli Kur´an Kursu Öğreticilerine yönelik eğitim seminri düzenlendi. 47 Kur´an Kursu Öğreticisine, mesleğe hazırlık eğitimi verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kur´an öğreticilerine çevrimiçi seminer düzenlendi

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftülüğü tarafından, 4/B Sözleşmeli Statüde Kur´an Kursu Öğreticisi olarak göreve başlayan ve mesleğe hazırlık eğitimini almamış olanlara yönelik olarak, çevrim içi uygulamalar üzerinden  bir aylık hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Eğitime, Erzurum İl Müftülüğü koordinesinde , Erzurum il ve ilçelerinde görev yapan ve mesleğe hazırlık eğitimi almamış 4/B Sözleşmeli Kur´an Kursu Öğreticilerinin yanı sıra,  Kars, Ağrı ve Ardahan illerinden de 4/B Sözleşmeli  Kur´an Kursu Öğreticileri katıldı. Toplamda 47 Kur´an Kursu Öğreticisine, mesleğe hazırlık eğitimi verildi. Eğitim sonunda bitirme sınavları gerçekleştirildi.

4/B SÖZLEŞMELİ KUR´AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı dönem dönem ihtiayçlar doğrultusunda 4-B sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan ediyor. Başvuru şartları arasında KPSS puan türünden asgari puan almış olmak şartı yer alıyor. Kur´an kursu öğreticisi, İmam-hatip, Müezzin kayyım ve diğer diyanet iş kadrolarıyla ilgili diyanet.gov.tr sitesinden ilalar yayınlanıyor. Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla yapılıyor.