KURAN KURSLARI 6 HAFTA BOYUNCA ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Haziranın ayının 3. gününde başlayan Kur’an kurslarında sadece Kur’an-ı Kerim okutulmamakla beraber temel dini bilgiler dersi de veriliyor.

Tarih: 07.07.2023 19:39
KURAN KURSLARI 6 HAFTA BOYUNCA ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

www.erzurumgunebakıs.com /Muhammet Yılmaz

Kur’an kurslarında başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere temel dini bilgiler ve milli ve manevi değerlerin öğretildiğini ifade eden Erzurum İl Müftü Yardımcısı İsmail Saymaz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla öğrencileri faaliyetlerle eğlendirdiklerini söyledi. 

Saymaz, “Bu ayın 3’ü itibarı ile yaz Kur’an kurslarımız başladı. Kurslarda başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere temel dini bilgiler, milli ve manevi değerler günde 3 saat olmak üzere özellikle öğlen öncesi, kız ve erkek 4-6 yaştan itibaren, toplam 6 hafta boyunca ara verilmeksizin devam edecek. Yani sadece Kur’an-ı Kerim değil, bu 3 saat içerisinde temel itikadi meseleler, ibadet ve ahlaki değerler, bunun yanı sıra milli ve manevi değerlere bağlı olmak şartıyla hocalarımız tarafından eğitim veriliyor. Bunların yanında sosyal etkinliklerde vardır. Cami müştemilatı buna müsait ise cami bahçesi veya bazen fedakâr görevlilerimiz tarafından bu etkinlikler geniş çaplı programlara evrilebiliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile irtibatlı olarak çocuklarımızı yüzme havuzuna veya farklı sportif etkinliklere götürüyoruz. Bu müdürlükle de bizim protokolümüz vardır. Onaya bağlı olarak İlçe Müftülükleri kanalı ile talep edildiği takdirde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz sağ olsun, yetkililer gelip bizi araçlarla alıyorlar haftanın belirli günlerinde bu etkinliklere katılıp tekrar yerlerine gönderiliyorlar