Kur’an Kursu öğrencilere yönelik "Futbol Turnuvası" düzenledi

Kur’an kurslarını sevdirmek ve öğrencilere unutamayacakları güzellikler yaşatmak amacıyla düzenlenen futbol turnuvasında kupa heyecanı yaşandı.

Tarih: 05.09.2022 09:59
Kur’an Kursu öğrencilere yönelik

Sinan AYDIN

Erzurum'un Oltu İlçe Müftülüğü, Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilere yönelik "Futbol Turnuvası" düzenledi. Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak, spor alışkanlığı kazandırmak, Kur’an kurslarını sevdirmek ve öğrencilere unutamayacakları güzellikler yaşatmak amacıyla düzenlenen futbol turnuvasında kupa heyecanı yaşandı.

KUPA TÖRENİ YAPILDI

Koordinatörlüğünü Çarşıbaşı Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Emir Ağırman’ın yaptığı turnuva,  final maçının ardından yapılan ödül töreniyle sona erdi. Düzenlenen Kupa Töreni'ne Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, İlçe Müftüsü Sinan Cansever, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Bektaş, KYK Yurt Müdürü Cafer Seferoğlu, Oltu Müftülüğü Şube Müdürü Muhassin Demir ile birlikte din görevlileri ve gençlik koordinatörleri katıldı. İlçe Kaymakamımız Cevdet Bakkal ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, “öncelikle turnuvanın düzenlenmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ettikten sonra öğrencilere yönelik olarak; İlçemizde bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini, gerek salon turnuvaları gerek açık alan sporları ile birlikte gençlerin hem zihinsel hem fiziki gelişimlerine faydalı olacağız” ifadelerini kullandı.

GELİŞİMLERİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR

Turnuvada birinci olan Alaettin Aslan Hafızlık Kur’an Kursu takımına birincilik kupası ve madalyaları İlçe Kaymakamımız Cevdet Bakkal tarafından verildi. İkinciliği elde eden Güllük Camii Yaz Kur’an Kursu takımına ikincilik kupası ve madalyalarını Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Bektaş, üçüncü olan Birlik Camii Yaz Kur’an Kursu takımına ise İlçe Müftüsü Canseverüçüncülük kupası ve madalyalarını takdim etti. Gol kralı ve fairplay ödüllerini kazanan öğrencilere ise madalyaları KYK Yurt Müdürü Cafer Seferoğlu tarafından takdim edildi. Ödül töreni öncesinde İlçe Müftümüz Cansever; "Bu tür etkinlikler gençlerimizin fiziki gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda zihni ve manevi gelişimlerini de olumlu yönde etkileyerek bundan sonraki Yaz Kur’an Kurslarımız için de motivasyon sağlamaktadır. Kur’an kurslarımızdaki tüm öğrenciler burada tanışıp kaynaşarak ömür boyu sürecek bir kardeşlik bağı kurdular." dedi.