Kur’an Kursu öğrencileri deprem tatbikatı yaptı

​​​​​​​Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Aziziye Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, deprem tatbikatı yaptı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, miniklere deprem sonrası yardımlaşmanın önemi de uygulamalı olarak gösterildi.

Tarih: 08.11.2022 13:09 Güncelleme: 08.11.2022 13:09
Kur’an Kursu öğrencileri deprem tatbikatı yaptı

Sinan AYDIN

Erzurum'un merkez ilçelerinden Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Aziziye Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, deprem tatbikatı yaptı. Deprem ülkesi olan Türkiye’nin ikinci derece deprem kuşağında olan Erzurumda, çocuklara ve gençlere olası deprem anında yapılması gerekenler konusunda bir dfizi bilinçlendirme çalışmalrı yapılıyor. Çalımalardan en önemlisi ise deprem tatbikatı.

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

Bu kapsamda Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Aziziye Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri deprem tatbikatı yaptı. Öğrencilerde afet bilincinin oluşturulması, olası bir depremde nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı. İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız, Kur’an kursu öğreticileri ve uzmanların denetiminde yapılan tatbikatta; miniklere, deprem sonrası yardımlaşmanın önemi de uygulamalı olarak gösterildi.