Kur'an Kursu öğrencileri harçlıklarını depremzedelere gönderdi

Palandöken Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş ve Alkazan Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, harçlıklarını depremzedelere gönderdi.

Tarih: 03.03.2023 18:17
Kur

Sinan AYDIN

Erzurum'un Palandöken İlçesinde deprem felaketinden etkilenen depremzedelere, Kur'an Kursu öğrencileri destek verdi. Palandöken Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş ve Alkazan Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, harçlıklarını depremzedeler için kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Palandöken Şubesine teslim ettiler. Kahramanmaraş merkezli Elbistan ve Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem büyük yıkıma sebep oldu. Depremde hayatını kaybedenlerim sayısı her geçen gün artarken enkaz altındaki yaralıları kurtarmak için arama kurtarma ekibi seferber oldu. Çok sayıda bina yıkıldı bazı binalarda ise kocaman yarıklar oluştu. Elazığ, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş'ta ölü sayısı, yaralı ve yıkılan bina sayısı hergeçen ün arttı. 

''DUYARLI VE YARDIMSEVER ÇOCUKLAR''

AFAD tarafından yapılan son açıklamaya göre; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 45 bin 089 vatandaşımız hayatını kaybetti. Enkaz kaldırma çalışmaları devam vderken, yaraların sarılması için de dvstekler sürüyor. En anlamlı desteklerden birini ise Erzurumdaki Kuran kursu öğrencileri gösterdi. Palandöken Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş ve Alkazan Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, harçlıklarını depremzedeler için kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Palandöken Şubesine teslim ettiler. Kurs hocaları Hikmet Peker ve Fadime Artuk ile birlikte Müftülüğe gelen çocuklar harçlıklarını deprem bölgesinde kullanılmak üzere teslim ettiler. Müftü Gözcü, çocukların güzel bir davranış sergilediklerini belirterek, "Yardımlaşma ve kardeşlik duygularının Kur'an kurslarımızda yaşatıldığına şahit olmak böylesi duyarlı ve yardımsever çocuklarımızı görmek bizleri gelecek adına mutlu ediyor" dedi ve kendilerine teşekkür etti.