Kuran kursu öğreticilerine stres yönetimi eğitimi

Erzurum İl Müftülüğü tarafından Kur’an kursu öğreticilerine yönelik, “Stres Yönetimi ve Gençlerle Etkili İletişim” konulu seminer düzenlendi.

Tarih: 06.12.2023 11:29
Kuran kursu öğreticilerine stres yönetimi eğitimi

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Erzurum il Müftülüğü merkez ilçe müdürlüklerine bağlı olan tüm kuran kurslarında görev yapan eğitimcilerin tamamına verilirken seminer hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Erzurum İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, “kurslar içerisinde yatılı kuran kurslarımız, gündüzlü kuran kurslarımız daha doğrusu yatılı derken hafızlık eğitimi verilenleri kastediyoruz hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarımız genel olarak ifade etmiş olalım 4-6 yaş çocuklarımızın eğitim aldığı kuran kurslarında eğitim veren hocalarımız bir de ihtiyaç odaklı dediğimiz gündüzlü Kur’an kurslarımızda eğitim veren kuran kursu öğrencilerimizin tamamı için bu semineri planladık” ifadelerini kullandı. 

Seminerin Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne yapılan yazışmalarının ardından gerçekleştiğini aktaran Akbulut, “yazışmamızı Atatürk Üniversitesi Rektörlüğümüzle gerçekleştirdik ve yazışmalar neticesinde rektörümüz konu başlıklarımız doğrultusunda Atatürk Üniversitesi iletişim fakültesinden kıymetli hocalarımızı bizlere yönlendirdiler. Yönlendirilen hocalardan ilki stres yönetimi başlığını bizlere sunan profesör doktor irfan Hıdıroğlu hocamız olurken, ikinci başlığımız gençlerde etkili iletişimdi ve yine bu konuyu da bizlere Doçent Dr. Raci Taşcıoğlu hocamız sundu” dedi. 

Gerçekleştirilen seminerin faydalı olduğunu aktaran Akbulut, günlük yaşamda dahil olmak üzere iş hayatında da belli boyutlarda karşılaşılan bu stresle başa çıkma hususunda İletişim Fakültesi hocalarının tecrübelerinden ve ilminden istifade ettiklerini belirterek hocalara teşekkürlerini sundular. 

Hizmetlerinin büyük bir bölümünün gençlere yönelik olduğunu dile getiren Akbulut, “hizmetlerimizin önemli bir bölümünü gençlere yönelik hizmetlerimiz oluşturuyor ve bu anlamda kredi yurtlar kurumunun yurtlarında olsun hastanelerde, cezaevlerinde veya gençlik merkezlerimizde gençlerle sürekli yüzeyiz ve bir aradayız. Bu sebeptendir ki gençlerle iletişimimizi daha etkili kılmak adına bu semineri planladık ve gelen hocalarımız da bu seminerde özellikle gençlerle etkili iletişimde hangi faktörler üzerinden hareket etmemiz gerektiği hangi unsurlara özellikle dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi ve bizlerde kendilerinden istifade ettik”. 

Akbulut, “bu hizmetimizi biraz daha etkin hale getirmeyi ve çeşitli seminerler yapmayı düşünüyor, bu süreci inşallah farklı farklı eğitim başlıklarıyla planlamayı ve devam ettirmeye gayret ediyoruz. Sosyal medya araçları ile bu tür eğitimlere erişmek çok kolay olduğu için bu gibi eğitimleri hali hazırda bulabiliyoruz çünkü bu tür eğitimleri internet üzerinden alanında iyi eğitimcilerin videolarına çok rahat bir şekilde erişim sağlayabiliyoruz. Yine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi üzerinden de kariyer kapısı üzerinden de birtakım videolar var oradan da görevlilerimiz izleme imkanına sahipler fakat bunu birebir yüz yüze gerçekleştirdiğimiz zaman bu hocalarımızdan birazcık daha bu konuyla ilgili duyarlılık düzeyinin artmasını sağlamış oluyoruz ve hayatın akışı içerisinde bu tür seminerler bize sorumluluklarımızı biraz daha vurgulu bir şekilde hatırlatmış olduğu için farkındalık sağlamış oluyor. Ara ara bu tür seminerleri yapmak hakikaten görevlilerimiz üzerinde gördüğümüz kadarıyla müspet neticeler doğuruyor ama hocalarımız genel bir bilinç ve farkındalık düzeyine gerçekten iyi derecede sahipler”.

Son olarak seminere katılım sağlayan kişilere de değinen Akbulut, “katılım düzeyimiz yüzde 70 oranında gerçekleşmişti ve bunu 3 merkez ilçe kapsamında düşünmeliyiz.  Yüzde 70 oranını da şöyle açıklamamız icap eder ki öğleden sonra aynı saatlerde kuran kurslarında açılmış olan programlardan dolayı dersi olan hocalarımız olduğu için katılım sağlayamadıklarını ifade edebilirim. Katılımın yüzde yüz olması için belki ayrı bir vakitte planlamak gerekebilir ama bu yüzde 70 oranında ki katılımda şu an için bizim için beklediğimiz oranda diyebiliriz” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.