KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE HAYVAN SATIŞLARINDA ARTIŞ VAR

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarında Büyükbaş 35 bin TL ila 160 bin TL ve Küçükbaş hayvan 4 bin TL ila 10 bin TL fiyatlara satışa sunuluyor.

Tarih: 26.06.2023 20:11
KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE HAYVAN SATIŞLARINDA ARTIŞ VAR

www.gunebakiserzurum.com / Berivan POLAT 

Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarında satışların çok iyi olduğunu ifade eden Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yıldırım,” Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Bu yıl geçmiş yıllara göre bakıldığında kurbanlık hayvan satışlarımızda artış yaşanıyor.  Üreticiler olarak tatlı bir heyecan içerisindeyiz. Yıl içerisinde bu hayvanlara emek verdik, el emeği göz nuruyla besledik. Hepimizin ümidi Kurban Bayramı'nda. İnşallah güzel bir satış olur. Biz emeğimizin karşılığını alırız. Fiyatlar da makul seviyede seyreder. Kurbanlık kesecek vatandaşlarımız da istedikleri şekilde kurbanlıklarını alabilirler. Fiyatlarımız geçen yıla oranla malumunuz enflasyon var bu sene ülkemizde ama piyasada söylendiği gibi öyle afaki bir artış yok kurbanlık fiyatlarında Şu anda bizim ilimizde genelde kurbanlık satışları, arife şerife günü olur. Ama bu sene şimdiden talep var. Şu anda pazarımızda da hareketlilik başladı. Kurbanlık alacak müşteriler hem piyasaya bakma hem de işte hesabında hayvan bulursam alayım niyetinde. Şu anda pazarımızda hareketlilik var. Talep çok, satılmaya devam ediyor hayvanlarımız. Hareketlilik başladı, çok hayvan sattık. Bu sene hep yayladan yağsız hayvanlarımız var. Hayvan satışları iyi durumda. Her yıl olduğu gibi bu yılda en çok ilgi tonluk hayvanlar görüyor. Alıcılar kilogram fiyatından hesaplayarak kurbanlarını alıyor. Daha az kilolu bir kurbana göre tonluk boğalar daha avantajlı oluyor bu yüzden en çok bu boğalar tercih ediliyor. Canlı Hayvan Pazarında Büyükbaş 35 bin TL ila 160 bin TL ve Küçükbaş hayvan 4 bin TL ila 10 bin TL fiyatlara satışa sunuluyor. “